Αγνώριστος ο Ναδάλ

Gazzetta team
Αγνώριστος ο Ναδάλ

bet365

Πολλές εκπλήξεις έγιναν σήμερα στη Βαρκελώνη, όμως ο μέτριος Ράφα Ναδάλ κατάφερε να ξεφύγει και συνεχίζει την προσπάθεια για κατάκτηση του ένατου τίτλου στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Δείχνοντας πάλι σημάδια ντεφορμαρίσματος, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο κέρδισε 7-6(2), 6-4 σε περίπου δύο ώρες τον... ντόπιο Αλμπέρτ Ράμος (Νο.103) και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Απέναντι στον επίσης αριστερόχειρα συμπατριώτη του, ο Ράφα έδειχνε να μην πατάει καλά στα πόδια του, όμως κάθε αρχή είναι δύσκολη και αυτό που μετράει είναι η πρόκριση στους "16". Τον είδαμε, πάντως, στο δεύτερο σετ να παίρνει και κάποιο παυσίπονο, οπότε αυτό ίσως εξηγεί εν μέρει την κακή εικόνα του...

Ο 27χρονος τενίστας έμεινε πίσω με μπρέικ στο πρώτο σετ (1-3), όμως όχι μόνο κατάφερε να το πάρει αμέσως πίσω, αλλά βρέθηκε και σε θέση να σερβίρει για το σετ στο 6-5. Ο Ράμος έσπασε στο σημείο αυτό ανέλπιστα τον αντίπαλό του, αλλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Ναδάλ στο τάι μπρέικ.

Το προβάδισμα δεν έδωσε... φόρα στον Ναδάλ, που ήταν αγνώριστος και στο δεύτερο σετ. Παθητικό παιχνίδι, ασυνήθιστα λάθη και γενικά πολύ μέτρια παρουσία για έναν τενίστα που συνήθως... χορεύει στο χώμα! Ο Ράμος συνέχισε να πιέζει τον Ράφα, αλλά εκείνος τελικά καθάρισε το ματς με την κλάση του και ένα μπρέικ στο 5-4.

Ήταν η 40η συνεχόμενη νίκη του Ράφα στη Βαρκελώνη και ο Ισπανός θα προσπαθήσει να διευρύνει αύριο (24/4) το σερί του κόντρα στον Ιβάν Ντόντιγκ, που απέκλεισε με 6-1, 6-4 τον Φελιθιάνο Λόπεθ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8 το βράδυ.

Αντίθετο δρόμο από τον Ναδάλ ακολούθησε, όμως, ένα άλλο φαβορί της διοργάνωσης. Ο Νταβίντ Φερέρ, Νο.2 του ταμπλό, ηττήθηκε 6-4, 6-2 από τον εκπληκτικό Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι (Νο.55) και αποχαιρέτησε νωρίς νωρίς τη διοργάνωση. Ο 28χρονος Ρώσος θα παίξει στον επόμενο γύρο με τον Ισπανό Ινίγκο Θερβάντες, που άφησε χθες εκτός τον Ντιμίτρι Τουρσούνοφ με 5-7, 6-0, 6-3.

Έξω, όμως, έμεινε και ο Φάμπιο Φονίνι, Νο.3 του ταμπλό. Ο ιδιόρρυθμος Ιταλός εγκατέλειψε τον αγώνα με τον Σαντιάγκο Χιράλντο στο δεύτερο σετ και ενώ έχανε με 6-0, 4-0! Ο Κολομβιανός θα παίξει στη συνέχεια με τον ανερχόμενο Αυστριακό Ντόμινικ Τιέμ. Στο ύψος του στάθηκε ο περσινός φιναλίστ Νικολάς Αλμάγρο (Νο.4), που νίκησε 7-5, 7-6(4) τον Μάρτιν Κλίζαν και θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16" τον Φερνάντο Βερδάσκο (6-4, 6-3 τον Κένι Ντε Σέπερ).

Δεύτερος σερί πρόωρος αποκλεισμός για τον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ (Νο.8), που έχασε 76(5), 6-3 από τον Αλμπέρτ Μοντανιές. Ο έμπειρος Ισπανός θα συναντηθεί τώρα με τον Έρνεστς Γκούλμπις (Νο.9). Τις κακές εμφανίσεις, τέλος, συνεχίζει ο Γέρζι Γιάνοβιτς (Νο.7), που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γιούργκεν Μέλτζερ. Ο έμπειρος Αυστριακός επικράτησε με 6-4, 7-6(1) και έκλεισε ραντεβού με τον Φίλιπ Κολσράιμπερ (Νο.10). Στον τρίτο γύρο πέρασε και ο Μάριν Τσίλιτς (Νο.12), μετά τη νίκη του με 6-1, 7-6(2) επί του Αντρέι Κουζνέτσοφ, και θα παίξει τώρα με τον Τόμι Ρομπρέδο (Νο.5).

 

Τελευταία Νέα