Πρώτος τίτλος για Βέκιτς

Gazzetta team
Πρώτος τίτλος για Βέκιτς

bet365

Τρίτη φορά και τυχερή για την Ντόνα Βέκιτς, που κατέκτησε... δραματικά στην Κουάλα Λουμπούρ τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της.

Η 17χρονη τενίστρια από την Κροατία λύγισε με 5-7, 7-5, 7-6(4) την επικεφαλής του ταμπλό Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα και έγινε η πρώτη τενίστρια κάτω των 18 μετά τη Βάνια Κινγκ στην Μπανγκόκ το 2006 που σηκώνει τρόπαιο της ΑΤΡ. Ήταν, μάλιστα, η παρθενική νίκη της μικρής σε βάρος τενίστριας του Top 10 και ήρθε με συγκλονιστικό τρόπο!

Η 24χρονη Σλοβάκα πήρε το πρώτο σετ και προηγήθηκε με 5-4 στο δεύτερο, όμως η Βέκιτς... αναστήθηκε. Με επτά γκέιμ στη σειρά έφερε το ματς στα ίσα και πήρε κεφάλι με 4-0 στο καθοριστικό σετ, δείχνοντας έτοιμη για πανηγύρια! Πέταξε, όμως, δύο ματς πόιντ στο 5-2 και η Τσιμπούλκοβα ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Οι διαφορές τελικά λύθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου η Βέκιτς διατήρησε την ψυχραιμία της και πήρε το τρόπαιο μετά από 2 ώρες και 51 λεπτά. Ήταν η τρίτη συμμετοχή της σε τελικό, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες σε Τασκένδη (2012) και Μπέρμιγχαμ (2013). Η νίκη στο International event της WTA δίνει 280 βαθμούς και η Βέκιτς, Νο.95 στον κόσμο, αναμένεται να κάνει μεγάλο άλμα στα rankings.

* Η Τσεχία, που κέρδισε την κάτοχο του τίτλου Ιταλία με 4-0, θα φιλοξενήσει τη Γερμανία (3-1 την Αυστραλία) στον τελικό του Fed Cup το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου.

 

Τελευταία Νέα