Μαγική μέρα στο Μόντε Κάρλο

Βίκυ Γεωργάτου‏
Μαγική μέρα στο Μόντε Κάρλο

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Το Μόντε Κάρλο έχασε τον βασιλιά του (Ναδάλ), όμως είναι ακόμα εκεί ένα... blockbuster ζευγάρι και δύο τενίστες που χαίρεσαι να παρακολουθείς!

Νόβακ Τζόκοβιτς εναντίον Ρότζερ Φέντερερ, Σταν Βαβρίνκα εναντίον Νταβίντ Φερέρ και οποίος αντέξει! Το βέβαιο είναι ότι ένας αθλητής εκτός Big Four θα έχει την ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της σούπερ τετράδας, που έχει κερδίσει τα 34 από τα τελευταία 36 τουρνουά Masters! Ο Ισπανός, μάλιστα, ήταν ο ένας από τους δύο (ο άλλος ήταν ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ), που κατάφερε να σπάσει τη μονοτονία κερδίζοντας το τρόπαιο στο Παρίσι το 2012.

Πρώτοι θα μπουν στο κορτ οι Φερέρ, Βαβρίνκα (14.30-ΟΤΕ TV) και θα μονομαχήσουν για 13η φορά στην καριέρα τους. Ο Φερού προηγείται ελαφρώς συνολικά στις νίκες με 7-5, ενώ στο χώμα έχει το προβάδισμα με 5-2. Το τελευταίο τους ραντεβού ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στο Λονδίνο, όπου είχε επικρατήσει ο Σταν με 2-1 σετ.

Ο 32χρονος τενίστας, Νο.6 στον κόσμο, έσπασε ένα σερί 17 ηττών στο χώμα από τον Ράφα Ναδάλ και φιλοδοξεί να φτάσει για δεύτερη φορά στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Σταν (Νο.3), από την άλλη, έχασε λίγο τον εαυτό του μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, όμως στο Μονακό δείχνει άλλος άνθρωπος! Θα προσπαθήσει να περάσει για πρώτη φορά στον τελικό και πολύ θα ήθελε να έχει απέναντί του έναν συμπατριώτη και φίλο του...

Τον Φέντερερ, δηλαδή, που θα τεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς. Οι δύο σούπερ τενίστες θα παλέψουν για 34η φορά στην καριέρα τους και ο Νόλε είναι μόλις μια νίκη πίσω στο head to head (17-16). Στο χώμα έχουμε... ισοπαλία (3-3) και η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν το 2012 στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου ο Σέρβος είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

 

Έχουν συναντηθεί δύο φορές φέτος και έχουν από μία νίκη, αφού ο Φεντ χαμογέλασε στα ημιτελικά του Ντουμπάι και ο Τζόκερ στον τελικό του Ίντιαν Γουέλς. Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο πάει φουλ για το πέμπτο σερί Masters του και μετράει 13 συνεχόμενες νίκες στο τουρ. Μετά τον αποκλεισμό του Ναδάλ έχει βάσιμες ελπίδες να ανεβεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ακόμα και πριν το Ρολάν Γκαρός! Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να κρατήσει αρχικά τα σκήπτρα στο Πριγκιπάτο... Για να φτάσει ως την τετράδα απέκλεισε τρεις Ισπανούς (Μοντανιές, Καρένιο, Μπούστα, Γκαρθία Λόπεθ)!

Ο βασιλιάς, Νο.4 στον κόσμο, πέτυχε χθες κόντρα στον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά την 950η νίκη στην καριέρα του, παρότι βρέθηκε δύο πόντους μακριά από την ήττα (0-30 στο 5-6). Έχει φέτος 27 νίκες στο τουρ (πρώτος στη λίστα) και για να αντιληφθείτε τη διαφορά σε σχέση με το 2013, πέρυσι έφτασε σε αυτό τον αριθμό επιτυχιών στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον! Η τιτανομαχία θα αρχίσει αμέσως μετά τον πρώτο ημιτελικό και θα καλυφθεί και αυτή τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ TV.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα