Η μεγάλη απόδραση του Φέντερερ

Gazzetta team
Η μεγάλη απόδραση του Φέντερερ

bet365

Ο Ρότζερ Φέντερερ πήγε να… βγάλει μόνος του τα μάτια του στο Μόντε Κάρλο, αφυπνίστηκε όμως την τελευταία στιγμή περνώντας στα ημιτελικά του χωμάτινου Masters κόντρα στον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά.

Ο 32χρονος πρωταθλητής χρειάστηκε 2 ώρες και 27 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του και με 2-6, 7-6, 6-1, βρέθηκε στην τελική τετράδα του Πριγκιπάτου, διατηρώντας τις ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου. Αντίπαλός του στο δρόμο για τον μεγάλο τελικό ο νικητής του τελευταίου προημιτελικού ανάμεσα στον κάτοχο του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπεζ.

Ο Τσονγκά, ήταν φανερό, από τα προηγούμενα παιχνίδια του, ότι δεν είχε βρει ακόμη τα πατήματά του, εκμεταλλεύθηκε όμως όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και λίγο έλειψε να θέσει εκτός τον Φέντερερ, ο οποίος μέχρι να αναλάβει τα ηνία στον αγώνα στο τριτο σετ, είχε 0/15 (!) ευκαιρίες για break.

Ο Γάλλος με δύο break στο ξεκίνημα, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και με 6-2 δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ελβετό, που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Ο «βασιλιάς» στριμώχτηκε σε αρκετές περιπτώσεις, «πετώντας» στο δεύτερο σετ πόντους και τη δυνατότητα να ισοφαρίσει πιο νωρίς, όταν στο 5-4 είχε τρεις χαμένες ευκαιρίες για set point. Ο Τσονγκά έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, είδε τον Φέντερερ να ξεφεύγει με 4-1 και 6-4, μαχητικός, όμως, έφερε τα πάνω κάτω κάνοντας το 6-6, χωρίς όμως να φτάσει και στον θρίαμβο. Ο Φέντερερ ήταν ψύχραιμος, εξασφαλίζοντας τους δύο απαραίτητους πόντους (8-6) για να διεκδικήσει την πρόκριση σε τρίτο σετ.

Εκεί πλέον τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον «βασιλιά» που πήρε τα πάνω του, κάνοντας ό,τι δεν έκανε σε όλο τον αγώνα. Πέτυχε το πρώτο του break στο 2ο game έπειτα από 15 αποτυχημένες προσπάθειες, προηγήθηκε με 3-0 και 5-0, βάζοντας τα πράγματα στη… θέση τους, αφού ο Τσονγκά έδειχνε να έχει «παραδοθεί».

Ο Φέντερερ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 40 winners και 45 αβίαστα λάθη, έχοντας 69% ποσοστό στους κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς και 58% από το δεύτερο. Αντίστοιχα, ο Τσονγκά είχε 29 winners, 38 αβίαστα λάθη και 62% ποσοστό στους κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς και 47% στο δεύτερο. Ήταν η 950η νίκη καριέρας του μεγάλου Ρότζερ!

 

Τελευταία Νέα