«Πιστεύαμε πως το τρόπαιο είναι δικό μας»

Γιώργος Βροντάκης
«Πιστεύαμε πως το τρόπαιο είναι δικό μας»

bet365

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο γυναικών και η Μαργαρίτα Πλευρίτου μιλάει στο gazzetta.gr για το πως το έζησε.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της διοργανώτριας Φιρέντσε με 10-9 στην Φλωρεντία στον μεγάλο τελικό του LEN Trophy και έτσι έβαλε στην τροπαιοθήκη του το πρώτο τίτλο του εκτός συνόρων.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου, παίκτρια του Ολυμπιακού, ήταν μέλος της «χρυσής» γενιάς των Νεανίδων που βρέθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης στη Μαδρίτη τον Αυγούστου του 2011, αλλά και στην κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ τον Δεκέμβριο του 2012.

Η μοίρα έμελλε στην 20χρονη αθλήτρια να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο και σε συλλογικό επίπεδο με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Η Μαργαρίτα παρότι είναι 20 χρονών έχει μεγάλη εμπειρία στην πισίνα και από τη θέση της φουνταριστής πέτυχε 2 γκολ στον τελικό και γράφτηκε στη χρυσή ιστορία των ερυθρόλευκων κορίτσαρων.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου μαζί με τις δύο αδερφές της αποτελούν το μέλλον του γυναικείου πόλο με την 20χρονη Θεσσαλονικιά να μιλάει στο gazzetta.gr για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού.

Καλημέρα Μαργαρίτα, σε βρίσκουμε ακόμα στην Ιταλία αφού το βράδυ πετάτε για Ελλάδα...
«Ναι βρισκόμαστε ακόμα εδώ στην Ιταλία και γευόμαστε την χαρά της κατάκτησης του τροπαίου».

Σε ηλικία 20 ετών έγραψες ιστορία, καθώς κατέκτησες ακόμα έναν τίτλο. Πως νιώθεις;
«Είναι όλα υπέροχα. Δουλέψαμε πολύ όλη την χρονιά και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το ευρωπαϊκό».

Εκτός από το Len Troply που σήκωσες χθες, έχεις πάρει το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 και το Παγκόσμιο ένα χρόνο αργότερα στο Περθ. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;
«Είναι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιο από αυτά τα επιτεύγματα ως το πιο σημαντικό στην καριέρα μου. Όλα είναι σαν να είναι η πρώτη φορά. Είναι όλες οι στιγμές πολύ σημαντικές και πολύ δυνατές».

Πιστεύατε όταν πήγατε στη Φλωρεντία ότι θα γυρίσετε με το τρόπαιο στις βαλίτσες σας;
«Φυσικά και το πιστεύαμε. Από την πρώτη στιγμή ξέραμε πως αυτό το τρόπαιο είναι δικό μας. Ξέραμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα και πήγαμε στην Ιταλία για να πάρουμε το Len Trophy. Το θέλαμε περισσότερο και το πήραμε».

Ακούστηκαν πολλά παράπονα για την διαιτησία...
«Η αλήθεια είναι πως η διαιτησία δεν ήταν και τόσο αντικειμενική. Όμως, δεν μας επηρέασε. Σίγουρα, οι διαιτητές δεν μας αντιμετώπισαν αντικειμενικά, αλλά αποδείξαμε μέσα στην πισίνα πως το τρόπαιο δεν μπορούσαν να μας το στερήσουν».

Σχεδόν πέντε λεπτά πριν το τέλος με δικό σου γκολ έγινε το 9-7. Εκεί σκεφτόσουν πως όλα τελείωσαν;
«Από την αρχή του αγώνα πιστεύαμε πως αυτό το Κύπελλο δεν γίνεται να το χάσουμε. Δεν περίμενα αυτό το γκολ για να το σκεφτώ. Ολες οι παίκτριες ξέραμε πως στο τέλος θα πανηγυρίσουμε».

Το μέλλον σου πως το σκέφτεσαι; Υπάρχει στο μυαλό σου το εξωτερικό;
«Ακόμα δεν μπορώ να το σκεφτώ. Είμαι μια χαρά στον Ολυμπιακό, περνάω ωραία και θα ήθελα να μείνω για αρκετά χρόνια ακόμα και να προσφέρω όσο μπορώ».

 

Τελευταία Νέα