Στα… σχοινιά η Ελβετία

Gazzetta team
Στα… σχοινιά η Ελβετία

bet365

Το δίδυμο των Φέντερερ-Βαβρίνκα δεν ήταν και τόσο σούπερ στο διπλό της Ελβετίας για το Ντέιβις Καπ και το Καζακστάν με 3-1 σετ πήρε και πάλι το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Δεύτερη ημέρα των αγώνων για τη φάση των «8» στο World Group της διοργάνωσης και στη Γενεύη οι top της παγκόσμιας κατάταξης, Φέντερερ και «Σταν» τα βρήκαν για μια ακόμη φορά σκούρα κόντρα στους εκπροσώπους του Καζακστάν.

Οι Αντρέι Γκολούμπεφ και Αλεξάντρ Νεντοβιέσοφ όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους, αλλά κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλη νίκη και με 6-4, 7-6, 4-6, 7-6 να πάρουν ξανά το πάνω χέρι για την πρόκριση στην τετράδα, με 2-1. Όλα πλέον θα ξεκαθαρίσουν την Κυριακή (6/4) στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του απλού, όπου ο Βαβρίνκα θα αντιμετωπίσει τον Κουκούσκιν και ο Φέντερερ τον Γκολούμπεφ.

Με Άντι Μάρεϊ στο ρόστερ της πώς να φοβηθεί στη Νάπολι η Μεγάλη Βρετανία; Ο 26χρονος τενίστας, μάλιστα, τα κατάφερε σε διπλή αποστολή, αφού ολοκλήρωσε με νίκη το διακοπέν ματς κόντρα στον Αντρέας Σέπι (6-4, 7-5, 6-3) και στη συνέχεια ένωσε με επιτυχία τις δυνάμεις του με τον καλό του φίλο Κόλιν Φλέμινγκ. Το βρετανικό δίδυμο κέρδισε 6-3, 6-2, 3-6, 7-5 τους Φάμπιο Φονίνι/Σιμόνε Μπολέλι κι έτσι η ομάδα τους προηγείται με 2-1. Όλα παραμένουν ανοιχτά, αλλά το βάρος πέφτει στον Φάμπιο που καλείται αύριο κόντρα στον Μάρεϊ να ισοφαρίσει τη σειρά και να δώσει την ευκαιρία στον Σέπι να καθαρίσει στη συνέχεια την πρόκριση απέναντι στον Τζέιμς Γουόρντ.

Η Τσεχία, από την άλλη, έστω και αν ταξίδεψε στο Τόκιο χωρίς τον Τόμας Μπέρντιχ, πήρε από σήμερα την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο... πιστός στρατιώτης Ράντεκ Στέπανεκ και ο Λούκας Ροσόλ κέρδισαν 6-4, 6-4, 6-4 τους Ιάπωνες Τάτσουμα Ίτο /Γιασουτάκα Ουτσιγιάμα και έτσι οι πρωταθλητές συνεχίζουν την προσπάθεια για υπεράσπιση του τίτλου τους για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο αντίπαλος της Τσεχίας στην τετράδα θα προκύψει από το ζευγάρι Γαλλία-Γερμανία. Οι Ζουλιέν Μπενετό και Μικαέλ Λοντρά λύγισαν με 6-1, 7-6(5), 4-6, 7-5 τους Άντρε Μπέγκεμαν/Τομπίας Κάμκε και κράτησαν ζωντανούς τους τρικολόρ στο Νανσί αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν χθες με 2-0. Οι Τσονγκά και Μπενετό θα προσπαθήσουν αύριο στο απλό να... πάρουν το αίμα τους πίσω!

Το αυριανό πρόγραμμα

Ιαπωνία-Τσεχία (Τόκιο, 7π.μ.)

Ίτο-Ροσόλ, Ντάνιελ-Στέπανεκ

Γαλλία-Γερμανία (Nανσί, 2.30μ.μ.)

Τσονγκά-Κάμκε, Μπενετό-Γκόγιοβτσικ

Ιταλία-Γερμανία (Νάπολι, 12.30μ.μ.)

Φονίνι-Μάρεϊ, Σέπι-Γουόρντ

Ελβετία-Καζακστάν (Γενεύη, 2.30μ.μ.)

Βαβρίνκα-Κουκούσκιν, Φέντερερ-Γκολούμπεφ

 

Τελευταία Νέα