Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 8-5

Gazzetta team
Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 8-5

bet365

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στην Φλωρεντία τεράστια πρόκριση στον μεγάλο τελικό του LEN Trophy, στην υδατοσφαίριση γυναικών, με νίκη, 8-5, επί της ρωσικής Κίνεφ Κίρισι.

Με άμυνα για σεμινάριο, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη πέτυχαν τον μεγάλο στόχο και το Σάββατο (5/4, 20:45) θα διεκδικήσουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο κόντρα στην νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στη διοργανώτρια Φλωρεντία και τη ρωσική Χάντι Μανσίσκ.

Η Κίνεφ ήταν θεωρητικά το φαβορί, μπήκε δυναμικά στον αγώνα και προηγήθηκε με 3-2, ο Ολυμπιακός ωστόσο φρόντισε να της… κόψει τη φόρα γρήγορα. Άλλωστε οι δύο ομάδες δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν απέναντι η μία την άλλη… Και τώρα, όπως συνέβη και το 2011 στον μικρό τελικό του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ στην Ισπανία η μπίλια… έκατσε στο κόκκινο!

Οι ερυθρόλευκες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3 στο ημίχρονο, ανεβάζοντας στο φουλ τις μηχανές στην επανάληψη. Με άμυνα γρανίτη και πολύ καλές επιθετικές επιλογές, προηγήθηκαν με 6-4 και 7-5, διαφορά που διατήρησαν ως το τέλος, δείχνοντας στοιχεία μεγάλης ομάδας, έτοιμη να κάνει αυτή τη φορά το ένα βήμα παραπάνω, ώστε να βρεθεί στην κορυφή. Αν τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός θα γίνει η τέταρτη ελληνική ομάδα, μετά τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη και τον Εθνικό που κατακτά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ερυθρόλευκες θα βρεθούν σε έναν ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2008, όταν γνώρισαν την ήττα με 10-9 από τη Ρόμα στην Πάντοβα, για τον ίδιο θεσμό.

«Με τέτοια άμυνα κερδίζουμε όλες τις ομάδες»

Τρισευτυχισμένος μετά το τέλος του αγώνα, ο Χάρης Παυλίδης δεν θα μπορούσε παρά να πλέξει το εγκώμιο των αθλητριών του για τη μεγαλειώδη πρόκριση. «Η άμυνα μας ήταν υπέροχη. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει βάλει τόσα λίγα γκολ στην Κίρισι. Είχα πει ότι για να κερδίσεις την Κίρισι θα πρέπει να την κρατήσουμε κάτω από τα 10 γκολ. Τελικά την κρατήσαμε στα μισά. Η τερματοφύλακας μας ήταν φανταστική και όχι η αμυντική λειτουργία της ομάδας τέλεια. Χάσαμε πέναλτι και πολλά τετ-τετ και η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Με τέτοια άμυνα κερδίζουμε όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Τα κορίτσια έβγαλαν τρομερή ενέργεια», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Και συμπλήρωσε: «Μακάρι να παίξουμε και στον τελικό με τέτοιο πάθος και μυαλό και δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να χάσουμε το κύπελλο. Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ομάδας όσα χρόνια είμαι προπονητής. Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Ακολούθησαν το σύστημα και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Τώρα πρέπει να γεμίσουμε και πνευματικά και σωματικά τις μπαταρίες. Θεωρώ ότι ο τελικός θα είναι πιο δύσκολος στο θέμα της ψυχολογίας. Εάν παίξουμε όπως με την Κίρισι θα πάρουμε τη νίκη».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Όταν τρως πέντε γκολ σημαίνει ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο και ξέραμε που πρέπει να χτυπήσουμε. Ήταν ένα παιχνίδι με καλές άμυνες και από τις δυο ομάδες. Ξέραμε πως η Κίρισι κολυμπάει πάρα πολύ αλλά εμείς πήγαμε εξαιρετικά στην κόντρα. Κρατάμε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό αλλά θέλουμε να πάρουμε και την κούπα. Η απόδοση του Ολυμπιακού θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Με πάθος και με μυαλό για την κούπα».

Άλκηστης Αβραμίδου: «Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Ήταν από τα καλύτερα μας παιχνίδια. Είχαμε διαβάσει πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο και αυτό φάνηκε. Είχαμε μυαλό και πλάνο στο παιχνίδι μας. Τις είχαμε διαβάσει πολύ καλά τις κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ και σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Τώρα θέλουμε να γεμίσουμε λίγο τις μπαταρίες μας και να είμαστε έτοιμες για τον τελικό. Εάν παίξουμε τέτοια άμυνα όπως σήμερα θα πάρουμε την κούπα. Πρέπει να μπούμε όπως στον ημιτελικό, με θέληση, πάθος και μυαλό»

Εύη Τετζαλίδου: «Είχαμε μελετήσει καλά την αντίπαλο μας και πήραμε μια σπουδαία νίκη με όπλο την άμυνα. Είχαμε ψυχή, τα δώσαμε όλα και πήραμε την νίκη και την πρόκριση. Όταν τρως μόνο πέντε γκολ από μια ρώσικη ομάδα δεν μπορείς να χάσεις. Εάν παίξουμε έτσι και στον τελικό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Μπάρμπαρα Μπούικα: «Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι για την ομάδα μας. Ήμασταν πολύ οργανωμένες στην άμυνα και δεχτήκαμε πολύ δύσκολα γκολ. Μπορούμε να παίξουμε και πιο δυνατά στον τελικό. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος μας στον τελικό θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και θέλει μεγάλη προσοχή και μυαλό».

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 3-1, 2-1
Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χρ., Τετζαλίδου 1, Καλογεράκου, Πλευρίτου Ελ. 1, Μπούικα 2 , Αβραμίδου 3 , Σταματοπούλου, Νοξ, Σώρα , Βασιλακοπούλου Αγγ., Νιαρχάκου, Πλευρίτου Μαργ., Mανωλιουδάκη 1.
Κίνεφ Κίρισι (Ναρίτσα Αλεξάντρ): Καρμάουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Κουρόσκινα, Κρίμερ 1, Γιακούσεβα, Κιρίλτσεβα, Μπελίεβα 1, Κοχριάκοβα, Οκούνιεβα, Ρίσκοβα, Γιούσκοβα

 

Τελευταία Νέα