Πρώτο σερβίς με Ντιμιτρόφ (pics)

Βίκυ Γεωργάτου‏
Πρώτο σερβίς με Ντιμιτρόφ (pics)

bet365

Με κεντρικό πρόσωπο (ποιον άλλον;) τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έγινε η κλήρωση των αγώνων του tie ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, για παραμονή στο δεύτερο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup.

Ο Μάρκος Καλοβελώνης είναι αυτός που έχει αύριο (4/4) στη 1μ.μ. την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του, αφού ανοίγει να αυλαία των αγώνων κόντρα στον 22χρονο σούπερ σταρ! Θα ακολουθήσει το ματς του Θοδωρή Αγγελίνου με τον Ντίμιταρ Κουτρόφσκι. Ο Ντίμι, όμως, θα παίξει και στο διπλό παρέα με τον Κουτρόφσκι και με αντιπάλους τους Αλέξανδρο Γιακούποβιτς/Χάρη Καπόγιαννη το Σάββατο (5/4) στις το μεσημέρι. Την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα παίξουν Ντιμιτρόφ-Αγγελίνος και Καλοβελώνης-Κουτρόφσκι.

Ο Νο.15 τενίστας στον κόσμο, πάντως, εμφανίστηκε προσγειωμένος, παρά την... ασφάλεια που φαίνεται ότι δίνει στην πατρίδα του με τη συμμετοχή του στους αγώνες. «Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή, που μου επιφυλάξατε», είπε αρχικά ο νεαρός Βούλγαρος. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω για το αποτέλεσμα. Πάνω από όλα, σεβασμός στον αντίπαλο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας, να παίξουμε το παιχνίδι μας και ο καλύτερος ας κερδίσει».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της συνάντησης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που έγινε παρουσία των προέδρων των δύο ομοσπονδιών Σπύρου Ζαννιά και Στέφαν Τσβέτκοφ:

Γιώργος Καλοβελώνης (προπονητής): «Ξέραμε από την αρχή ότι η Βουλγαρία θα είναι δυνατός αντίπαλος. Με τον Ντιμιτρόφ έγινε ακόμη πιο ισχυρός αλλά πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες να βγούμε νικητές από τη συνάντηση. Επέλεξα τον Μάρκο αντί του Γιακούποβιτς για το ματς με τον Ντιμιτρόφ διότι θεωρώ το ματς χαμένο και θέλω τον Αλέξανδρο φρέσκο για το διπλό του Σαββάτου».

Μάρκος Καλοβελώνης: «Είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου αφού ουδέποτε είχα την ευκαιρία να παίξω με έναν παίκτη της αξίας του Ντιμιτρόφ. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Θοδωρής Αγγελίνος: «Είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας γιατί οι Βούλγαροι έχουν ένα μεγάλο όνομα στην ομάδα τους. Θα κάνουμε το παν για να μείνουμε στην κατηγορία».

Αλέξανδρος Γιακούποβιτς: «Δεν είναι μόνο ο Ντιμιτρόφ. Η Βουλγαρία έχει και άλλους καλούς παίκτες. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Λόγω Ντιμιτρόφ είναι μεγάλο το ενδιαφέρον γι αυτή τη συνάντηση. Όμως και στις άλλες περιπτώσεις η εθνική ομάδα αξίζει την προσοχή του κόσμου».

Χάρης Καπόγιαννης: «Είναι δύσκολο το έργο μας αλλά υπάρχει εξαίρετο κλίμα στην ομάδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Τόντορ Ένεφ (προπονητής): «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας κ. Ζαννιά για την άψογη διοργάνωση. Επίσης τη δική μας ομοσπονδία που μας πρόσφερε κάθε βοήθεια. Είμαστε έτοιμοι για τη μάχη. Εύχομαι η καλύτερη ομάδα να κερδίσει».

Οι αναμετρήσεις θα γίνουν στον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Ηλιούπολης και αναμένεται κοσμοσυρροή! Η τηλεοπτική κάλυψη των παιχνιδιών θα γίνει από το Novasports4.

 

Τελευταία Νέα