Ελλάδα – Βοσνία 23-28

Ελλάδα – Βοσνία 23-28

Gazzetta team
Ελλάδα – Βοσνία 23-28

bet365

Το όνειρο της πρώτης συμμετοχής σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίρνει παράταση για την Εθνική χάντμπολ των ανδρών μετά την ήττα με 28-23 από τη Βοσνία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα στη Μίκρα, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ, για τη διοργάνωση του 2016 στην Πολωνία, και μετά το +5 των Βόσνιων, η ρεβάνς στις 5 Απριλίου μάλλον αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την σοβαρή απουσία του Αλέξη Αλβανού σχεδόν σε όλο το ματς, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο έγινε αλλαγή, λόγω τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες και καθιστούσε αμφίβολη την συμμετοχή του.

Οι Βόσνιοι από την αρχή του αγώνα πήραν το προβάδισμα με ένα σερί 5-0 με την ελληνική ομάδα να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 8 λεπτά! Οι διεθνείς μας ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν σε 7-8 στο 19' και 9-10 στο 24', αλλά οι Βόσνιοι ξέφυγαν και πάλι (10-13) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική είχε πρόβλημα στην άμυνα δεχόμενη πολλά γκολ από τη θέση πίβοτ, ενώ επιθετικά οι ενέργειες του Γρηγόρη Σανίκη έδωσαν κάποιες ανάσες. Η ελληνική ομάδα μείωσε στο 40' σε 15-16 και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του ματς, αλλά μέσα σε 7 λεπτά ένα σερί 5-0 από τους Βόσνιους τους έφερε στο 15-21, «καθαρίζοντας» το ματς.

«Περίμενα μεγαλύτερη προσπάθεια»

Την απογοήτευσή του για την εικόνα της Εθνικής εξέφρασε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γιώργος Κρανάκης, ο οποίος, όπως τόνισε, περίμενε περισσότερα από τους παίκτες του. «Συγχαρητήρια στην Βοσνία. Ήταν μία κλάση ανώτερη, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Περίμενα μεγαλύτερη προσπάθεια στο σημερινό παιχνίδι και να παίξουμε πιο έξυπνα. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Η Βοσνία φάνηκε ότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και όποτε ήθελε ανέβασε τον ρυθμό», ήταν τα λόγια του.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζιμούρτος είπε: «Μας στεναχωρεί αυτή η ήττα. Ήμασταν νωθροί στο ξεκίνημα, έπειτα ανεβάσαμε την απόδοση μας, αλλά δεν τρέξαμε όπως θα έπρεπε. Εγκλωβιστήκαμε στην άμυνα τους και από την άλλη δεχόμασταν και εύκολα γκολ. Η Βοσνία είναι σαφέστατα το μεγάλο φαβορί της πρόκρισης».

ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΣΝΙΑ 23-28 (10-13)
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης):
Τσιλιμπάρης, Τσάτσος 1, Τζιμούρτος 2, Μαστορογιάννης, Ζαμπούνης, Ευαγγελίδης, Γεωργιάδης, Σανίκης 3, Αλβανός 1, Παπαδόπουλος 9, Δεληγιάννης 2, Τζηράς 3, Ανανιάδης, Παπαδιονυσίου 1, Μαραγκός 1, Πετρίδης.
ΒΟΣΝΙΑ (Ντράγκαν Μάρκοβιτς): Βράζαλιτς, Όβτσινα 1, Πέριτς, Ντέλιτς 1, Πάνιτς 1, Σάβιτς, Μπούριτς, Τέρζιτς 2, Τορομάνοβιτς 4, Τσέλιτσα 3, Κάρατσιτς 3, Πέρτσε 5, Μαλίνοβιτς 4, Μίλας 1, Γκράνταν 3, Σάβιτς.
Παρατηρητής: Ρούντιν (Ελβετία), Διαιτητές: Γιορέντε- Σεράντιγια (Ισπανία), δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 6/8-0/1.

 

Τελευταία Νέα