«Χάλκινη» η Εθνική στη Λάρισα

«Χάλκινη» η Εθνική στη Λάρισα

Gazzetta team
«Χάλκινη» η Εθνική στη Λάρισα

bet365

Το διεθνές τουρνουά Τσάλεντζ Τρόφι ολοκληρώθηκε ιδανικά για την Εθνική χάντμπολ των γυναικών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 23-16 κόντρα στο Βέλγιο.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της διοργάνωσης με τον μεγάλο τελικό και παρά την απογοήτευση για τον χαμένο ημιτελικό κόντρα στο Ισραήλ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε επιτυχημένα τις υποχρεώσεις του στη Λάρισα παρουσιάζοντας τον καλύτερο εαυτό του στον μικρό τελικό.

Η ομάδα του Σωκράτη Βακάλη ήταν αποφασισμένη και είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει ούτε στιγμή από τις φιλότιμες Βελγίδες, τις οποίες κέρδισε πολύ πιο εύκολα απ' ότι την 2η αγωνιστική των ομίλων (25-21).

«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Βελγίου, ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Είναι χαρά μας να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Θέλω να αφιερώσω το χάλκινο μετάλλιο στον συνεργάτη μου Γιώργο Αντωνίου που έφυγε από την ζωή και μαζί ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Έπρεπε να δουλέψουμε στην ψυχολογία μας και την απογοήτευση από τον χαμένο ημιτελικό», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σωκράτης Βακάλης.

Και συμπλήρωσε: «Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ο κύριος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Το διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά με αποτέλεσμα να ξεφύγουμε στο σκορ και να μην κινδυνέψουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν δίπλα μου και τα κορίτσια. Παίξαμε πολύ όμορφα, μπορεί να αξίζαμε κάτι παραπάνω, αλλά σίγουρα αντιπροσωπεύσαμε επάξια την χώρα. Παρουσιάσαμε μία Εθνική ομάδα με υψηλό φρόνιμα, μας ικανοποιεί η παρουσία μας στο τουρνουά. Αξίζει να προσεχτεί αυτή ομάδα και αυτές οι παίκτριες για το μέλλον του αθλήματος».

Στον αντίποδα, η τεχνικός του Βελγίου, Λίντε Πανίς δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Αξιζε να κερδίσει, αφού ήταν η καλύτερη σήμερα. Αισθανόμαστε λίγο απογοητευμένες, γιατί περιμέναμε κάτι παραπάνω. Τα κορίτσια ήταν λίγο κουρασμένα σήμερα και σίγουρα δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Οι παίκτριές μου κέρδισαν από τη συμμετοχή τους σε αυτό το τουρνουά, αλλά πρέπει να κρατήσουμε αυτήν την ομάδα, να δουλέψουμε και να πάρουμε μέρος και σε άλλα τουρνουά».

Στους αγώνες κατάταξης, η Λετονία κατέλαβε την 5η θέση με 22-19 επί της Εσθονίας, ενώ Μολδαβία κατετάγη 7η με 27-20 επί της Αρμενίας.

ΕΛΛΑΔΑ- ΒΕΛΓΙΟ 23-16 (14-7)
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης):
Χατζηπαρασίδου 9, Χρυσή 3, Κοντοστεργίου 2, Ανδρίτσου, Καρσανίδου, Παρασκευαϊδου, Μούρνου, Μανδά, Στουγιαννίδου 1, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου, Τσακάλου 2, Μασμανίδου 4, Λάμπρου, Κωστοπούλου 2, Παπαδοπούλου.
ΒΕΛΓΙΟ (Λίντε Πανίς): Άχτεν, Κόουκε 1, Αντόνισε 1, Ρατς, Μέρτενς, Κέτελς, Φερσχιούρεν Κ., Φερσχιούρεν Μ. 4, Σμετ 3, Φαν Ντεν Αμπέιλε 2, Ντίλεμαν, Νέλισεν, Λιπς 3, Λεονάερς 2, Μένικεν, Μπόρχερς.
Παρατηρητές: Κωνσταντίνου (Κύπρος), Φόρστρομ (Φιλανδία), Διαιτητές: Σίλα Μ.- Σίλα Τ. (Γερμανία), δίλεπτα: 1-2, πέναλτι: 0/0-0/0

Το χρυσό η Βουλγαρία

Στον τελικό της διοργάνωσης η Βουλγαρία βρέθηκε και πάλι στην κορυφή, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στο 34-23 επί του Ισραήλ, με κορυφαία την Ομορέτζιε, η οποία σημείωσε 10 τέρματα.

ΙΣΡΑΗΛ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 23-34 (8-14)
ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν):
Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ 1, Μπεν Σχοσχάν 1, Κόχεν 5, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ 1, Βακράτ 2, Μπεν Ιτζχάκ 2, Ιζάκ 8, Τούργκεμαν, Αμίνοφ 3.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ριζίτσα Μπακαζίεβα): Χρίστοβα Ν., Γκριγκόροβα 1, Ντιμίτροβα 8, Χρίστοβα Β., Ομορέτζιε 10, Γκοράνοβα, Ντόντσεβα 2, Κόλεβα, Κοβάτσεβα 3, Μιλάνοβα, Τόντεβα 1, Στεφάνοβα 1, Γιοσίφοβα 3,Τόνεβα, Κάνεβα 1, Παναγιότοβα 4.
Παρατηρητές: Μίγκας (Ελλάδα), Φουλεόβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Μ. Μπενάνι- Σ. Μπενάνι (Σουηδία), δίλεπτα: 4-1, πέναλτι: 0/0-2/4.

 

Τελευταία Νέα