Στον «αέρα» μετά τον Ιούνιο...

Gazzetta team
Στον «αέρα» μετά τον Ιούνιο...

bet365

Την κατάσταση που βιώνει ο χώρος του υγρού στίβου περιέγραψε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΕ, ο πρόεδρος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη λειτουργία των κολυμβητηρίων, στην προετοιμασία των αθλητών, αλλά και στη δικαστική κόντρα που έχει ξεσπάσει με κάποιους διεθνείς της Εθνικής πόλο.

Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας τόνισε ότι από τον Ιούνιο και μετά θα διογκωθεί το πρόβλημα σε ό,τι φορά την ομαλή λειτουργία των κολυμβητηρίων στη χώρα, καθώς από τα 70 που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας, όπως ορίζεται πλέον από τον νόμο μόνο, τα 14 θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη διάθεση των αθλητών. «Υπολογίζουμε ότι από τα περίπου 70 κολυμβητήρια, νόμιμη άδεια μετά τις 30 Ιουνίου θα έχουν: Έξι στην Αθήνα, ένα στα Γιάννενα, ένα στη Σύρο, τέσσερα στη Θεσσαλία και δύο στη Βόρεια Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή μας στην ανοιχτή θάλασσα, Σπύρου Γιαννιώτη, για τον οποίο η ΚΟΕ ήρθε σε δύσκολη θέση, με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα, αν θα πρέπει να πάει για προετοιμασία στη Πυρηναία, εν όψει των επερχόμενων διοργανώσεων.

«Ήλθε ο ίδιος ο Σπύρος και μας είπε πως αν δεν γίνεται δεν υπάρχει λόγος να σκάμε. Απλά να του το πούμε για να σταματήσει τον Αθλητισμό. Αλλά αλήθεια ποιος από όλους εμάς μπορεί να πει όχι σε αυτόν τον τεράστιο Αθλητή; Ποιος μπορεί να πει όχι σε όλα αυτά τα παιδιά των Εθνικών μας ομάδων που πρωταγωνιστούν στον διεθνή χώρο; Εμείς πάντως, όχι», υπογράμμισε.

Μηνύσεις κατά των διεθνών

Τέλος, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε και στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με 11 διεθνείς πολίστες για μη καταβολή χρημάτων ως οδοιπορικών. «Όλοι αυτοί είναι παιδιά μου. Τα μεγάλωσα όλα αυτά τα χρόνια. Εμένα ασκούσαν κριτική μέσα στην ΚΟΕ συνεργάτες μου, για την άνιση μεταχείριση υπέρ του πόλο. Αυτοί λοιπόν μήνυσαν αποκλειστικά εμένα και όχι το σύνολο της διοίκησης και των 21 μελών της, γιατί προφανώς εγώ είμαι ο στόχος.

Είμαι από 18 χρονών στο χώρο της πισίνας, έχω 37 χρόνια μάχιμης δικηγορίας και καμία έμμισθη σχέση με το Δημόσιο. Η απάντηση που παίρνουν, με τα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν κατατεθεί αρμοδίως, είναι συντριπτική. Όμως είμαι υποχρεωμένος πλέον να προσφύγω και σε μηνύσεις και αγωγές. Δεν θα περάσει έτσι αυτό. Όσον αφορά δε εκείνους που είναι πίσω από τέτοιες διαδικασίες, ένα θα πω. Με αυτά που κάνουν, μας πεισμώνουν περισσότερο».

Στο μεταξύ, με ομοφωνία των εκπροσώπων 108 σωματείων που μετείχαν της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΚΟΕ, εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ομοσπονδίας για το 2013, καθώς και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής.

 

Τελευταία Νέα