Πρώτη και αήττητη η Εθνική

Πρώτη και αήττητη η Εθνική

Gazzetta team
Πρώτη και αήττητη η Εθνική

bet365

Την 3η της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις πανηγύρισε η Εθνική στη Λάρισα, όπου διεξάγεται το Τσάλεντζ Τρόφι των γυναικών, επικρατώντας και της Μολδαβίας με 27-20, για τον Α’ Όμιλο.

Η ελληνική ομάδα ανέβασε ρυθμούς από το 18ο λεπτό και μετά, η είσοδος της Κωστοπούλου βοήθησε σε αυτό και από και έπειτα όλα πήραν το δρόμο τους, με τις διεθνείς μας να κάνουν ένα σερί 5-0, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Σωκράτης Βακάλης είχε την ευκαιρία να κάνει αλλαγές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλές αθλήτριες, ώστε να κρατήσει «φρέσκια» την ομάδα εν όψει των νοκ άουτ παιχνιδιών του Σαββατοκύριακου.

Η Εθνική μας τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συναντήσει στη συνέχεια το Ισραήλ, που κατέχει τη δεύτερη θέση στον 2ο Όμιλο.

«Ξέραμε ότι δεν είχαμε βαθμολογικό κίνητρο. Από την άλλη αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται και δεν την υποτιμήσαμε καθόλου, ούτε δείξαμε χαλαρότητα. Ταυτόχρονα έπρεπε να δώσουμε κάποιες ανάσες σε κάποιες παίκτριες που έχουν τραβήξει το βάρος μέχρι τώρα, ώστε να είναι φρέσκες για τα ημιτελικά. Είμαι ευχαριστημένος από όλες τις παίκτριες και τις 16, εν δυνάμει είναι όλες βασικές. Μέχρι τώρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», ήταν τα λόγια του Έλληνα τεχνικού μετά το τέλος του αγώνα.

Από την άλλη, ο προπονητής της Μολδαβίας Στέπαν Τσόεφ τόνισε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Εγώ προσωπικά είμαι εντυπωσιασμένος με την ελληνική ομάδα. Πιστεύω πως για μας αυτό ήταν το καλύτερό μας ματς και χαίρομαι που βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι.

ΕΛΛΑΔΑ- ΜΟΛΔΑΒΙΑ 27-20 (13-9 ημιχρ.)
Ελλάδα (Σωκράτης Βακάλης):
Χατζηπαρασίδου 2, Χρυσή 1, Κοντοστεργίου 2, Ανδρίτσου 1, Καρσανίδου 3, Παρασκευαϊδου, Μούρνου 2, Μανδά 3, Στουγιαννίδου, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου 3, Τσακάλου 7, Μασμανίδου, Λάμπρου, Κωστοπούλου 3, Παπαδοπούλου.
Μολδαβία (Στέπαν Τσοεφ): Φουρκουλίτα, Σολοβιόβα, Γκαρέα 3, Παναγκούτα, Μπαλανούτα 1, Μισίν 1, Καμίς 2, Βινταένκο, Καραμπουλέα 1, Αχελίνοβα 6, Κοτολιτσένκο 2, Σιντόροφ, Ματζούρ 3, Ροτάρι 1.
Διαιτητές: Σίλα Μ.- Σίλα Τ. (Γερμανία), Παρατηρητές: Μανσάντο (Ισπανία), Κωνσταντίνου (Κύπρος), δίλεπτα: 4-3, πέναλτι: 2/3-0/0.

 

Τελευταία Νέα