Απογειώνεται η Σιμόνα

Gazzetta team
Απογειώνεται η Σιμόνα

bet365

Η Σιμόνα Χάλεπ ήταν η θριαμβεύτρια του ντέρμπι της νέας γενιάς του παγκοσμίου τένις και πέρασε για προημιτελικά του ΒΝΡ Paribas Open.

Η 21χρονη Ρουμάνα πήρε τη νίκη σε βάρος της 20χρονης Τζίνι Μπουσάρντ με 6-2, 1-6, 6-4 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε οκτάδα Premier Mandatory τουρνουά. Και το έκανε με λίγο... επεισοδιακή τρόπο, αφού έχασε το προβάδισμα στα σετ, ενώ έμεινε πίσω και με μπρέικ στο τρίτο (4-3). Έδειξε, ωστόσο, για άλλη μια φορά το μαχητικό της πνεύμα και έφτασε σε μια ακόμα μεγάλη νίκη, κλείνοντας ραντεβού με την Κέισι Ντελάκουα. Η τενίστρια από την Αυστραλία πήρε το εισιτήριο με walkover, αφού δεν κατέβηκε στον αγώνα η Λόρεν Ντέιβις.

Επανάληψη του τελικού της Μελβούρνης θα έχουμε στον Indian Wells, αφού θα γίνει νέα μονομαχία της Να Λι με την Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα. Η 32χρονη Κινέζα χρειάστηκε 11 ματς πόιντ για να λυγίσει τη μαχητική Αλεξάντρα Βόζνιακ και να πάρει τη νίκη με 6-1, 6-4. Η 24χρονη Σλοβάκα, από την άλλη, ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Πέτρα Κβίτοβα (Νο.8 του ταμπλό) με 6-3, 6-2 επιδεικνύοντας πάλι την εξαιρετική της φόρμα.

Η Κάρολιν Βοζνιάκι είχε πάρει τον αέρα της Γέλενα Γιάνκοβιτς, όμως η έμπειρη Σέρβα έσπασε το σερί των πέντε ηττών και επικράτησε 6-3, 6-1. Στα προημιτελικά θα συναντήσει την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, που ταλαιπωρήθηκε από την Αλιζέ Κορνέ, αλλά βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη με 7-5, 6-3.

Η Ιταλίδα Φλάβια Πενέτα έβαλε φρένο στα όνειρα της συμπατριώτισσάς της Καμίλα Τζόρτζι, που απέκλεισε τη Μαρία Σαράποβα, και πήρε την πρόκριση με 6-2, 6-1. Θα συναντήσει τώρα τη Σλόουν Στίβενς, που υπέταξε με κόπο την Αλίσια Κλεϊμπάνοβα με 6-3, 7-5 και πέρασε για πρώτη φορά στην οκτάδα τουρνουά αυτής της κατηγορίας. Η 24χρονη Ρωσίδα σέρβιρε για το δεύτερο σετ στο 5-4, όμως η Σλόουν έφερε τα πάνω κάτω και εξασφάλισε το εισιτήριο σε straight sets. Οι αγώνες της φάσης των "8" διεξάγονται απόψε και αύριο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα