Η δική του μεγάλη μέρα!

Η δική του μεγάλη μέρα!

bet365

Ο Β. Γαλούπης γράφει για το χρυσό του Φιλιππίδη στο παγκόσμιο κλειστού και τι σημαίνει αυτή η διάκριση τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον ελληνικό στίβο.

Αυτή τη φορά τίποτα δεν μπορούσε να πάει στραβά. Ήταν σα να είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ο Φιλιππίδης βρέθηκε στην μέχρι τώρα καριέρα του σε τουλάχιστον 11-12 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Κάτι γινόταν κάθε φορά, όμως, και του ξέφευγε το μετάλλιο.

Και μόνο ότι ήταν 4ος για τέσσερις – πέντε φορές, φτάνει και περισσεύει. Πάντα πλησίαζε στην πηγή, ήταν στην ελίτ του επί κοντώ, όμως δεν έπινε νερό.

Στα 27 του χρόνια ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε την μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί. Το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στο επί κοντώ τον καταξιώνει και τυπικά - ουσιαστικά ήταν ήδη - στους κορυφαίους του αγωνίσματός του.

Και, μάλιστα, αυτή η διάκριση έρχεται σε μια εποχή που ο ελληνικός στίβος περνάει δύσκολες στιγμές, όπως και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός. Να, όμως, που υπάρχει φως στο τούνελ από τέτοιες προσπάθειες.

Στον χθεσινό αγώνα ο Φιλιππίδης ένιωσε ότι ήταν η μέρα του. Ότι αυτή την φορά ήρθε η ώρα της κορυφαίας διάκρισης. Και είναι λογικό ένας αθλητής να παίρνει ηθικό και δύναμη όταν περνάει με την πρώτη όλα τα ύψη. Άρχισε, δηλαδή, να αισθάνεται ότι έφτασε η στιγμή για την μεγάλη κατάκτηση. Πως ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να στραβώσει κάτι.

Προπονητικές αλλαγές γίνανε αρκετές αυτή τη σεζόν από τον Δημήτρη Κυττέα. Και φάνηκε ότι αυτές οι διαφοροποιήσεις στην μεθοδολογία ευνόησαν τον αθλητή. Τόσο ο έμπειρος προπονητής και γνώστης του αντικειμένου, όσο κι ο Φιλιππίδης έβλεπαν ότι τα πράγματα πάνε καλά. Και ότι το φορμάρισμα έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Νωρίτερα στη σεζόν, άλλωστε, είχε κατέβει σε 12 αγώνες ο Φιλιππίδης. Ποτέ, λοιπόν, δεν έρχεται τυχαία μια μεγάλη επίδοση.

Το επί κοντώ είναι δύσκολο κι επίπονο αγώνισμα. Κατ’ εξοχήν τεχνικό. Και της… υπομονής! Όχι μόνο επειδή η εμπειρία πάντα βοηθάει έναν αθλητή όσο περνάνε τα χρόνια, αλλά και μέσα στον αγώνα αυτό καθαυτό. Και μόνο να φανταστεί κανείς ότι η μέρα ξεκίνησε για τον Φιλιππίδη ουσιαστικά με την προετοιμασία στις 3 χθες το μεσημέρι και ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ, λέει πολλά.

Προσγειωμένος αθλητής ο Φιλιππίδης. Μετρημένος και συμπαθής. Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Δουλεύει σκληρά, έχει διάρκεια και σταθερότητα, είναι καλλιεργημένος, χαμηλών τόνων, ενώ παράλληλα σπουδάζει αφού έχει «τελειώσει» το οικονομικό Αθηνών και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του.

Έχει περάσει και τις δύσκολες ή και τις άτυχες στιγμές του, έχει ξεπεράσει αρκετά και σημαντικά εμπόδια στην καριέρα του που ενδεχομένως να μπορούσαν να τον φρενάρουν, όμως είναι δυνατός κι από εδώ και στο εξής θα έχει πια μεγαλύτερη σιγουριά στους αγώνες. Για να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα… Δεν έχει πιάσει ταβάνι, άλλωστε. Έχει κι άλλα περιθώρια εξέλιξης…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.