Μαραθώνιος στο Ναύπλιο

Gazzetta team
Μαραθώνιος στο Ναύπλιο

bet365

Ο Μαραθώνιος μεταφέρεται στην επαρχία και το Ναύπλιο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στις 23 Μαρτίου κορυφαίους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στοχεύοντας η πόλη εκτός από τουριστικός να γίνει και αθλητικός προορισμός.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες διοργανώσεις, ώστε το Ναύπλιο να γίνει μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η πόλη με τον μεγαλύτερο επαρχιακό Μαραθώνιο της Ελλάδας.

Εκτός από τον κλασικό μαραθώνιο, θα διεξαχθούν αγώνες ημιμαραθωνίου, αλλά και 5χλμ για όλους, αρχάριους κάθε ηλικίας ή πιο νεαρούς έμπειρους δρομείς. Επίσης θα γίνουν 5χλμ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και μικρότερος αγώνας 2,5χλμ «κοινωνικής προσφοράς» για μαθητές Δημοτικών σχολείων.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:30 - 14:30) στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ναυπλίου (οδός, Ν. Κίου 1, ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων), μέχρι την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ειδικά για την Παρασκευή (21/3) και το Σάββατο (22/3) το κέντρο εγγραφών θα λειτουργεί από τις 09:00 - 20:00.

Η παραλαβή των αριθμών και του λοιπού υλικού, θα γίνεται από την γραμματεία της διοργάνωσης το πρωί της ημέρας του αγώνα, η οποία θα λειτουργεί από τις 07:30 στην πλατεία τριών Ναυάρχων μπροστά από το Δημαρχείο, για τους συμμετέχοντες που πρόκειται να μετακινηθούν αυθημερόν, την ημέρα του Αγώνα Κυριακή (23/3) από διάφορα μέρη της χώρας.

Η επίσημη χρονομέτρηση και τα αποτελέσματα των αγώνων θα γίνουν από την εταιρεία «My Laps» με το νέο σύστημα των chips «Bib Tag Timing System», τα οποία είναι ενσωματωμένα στους αριθμούς συμμετοχής, οι οποίοι θα φέρουν και το όνομα των συμμετεχόντων με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει την συμμετοχή τους μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.nafpliomarathon.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον «1ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου - Nafplio Marathon».

Διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων - σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας ενώ η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.

 

Τελευταία Νέα