Χωρίς την Τσουκαλά στην Ιμπέρια

Gazzetta team
Χωρίς την Τσουκαλά στην Ιμπέρια

bet365

Χωρίς την Χριστίνα Τσουκαλά, αναχώρησε τη Δευτέρα (17/2) για την Ιταλία η Εθνική πόλο των γυναικών, για τον αγώνα με το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας, στα πλαίσια του Β’ προκριματικού Ομίλου της Ευρώπης στο World League.

Η Τσουκαλά έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ ο Γιώργος Μορφέσης θα έχει στη διάθεσή του 12 διεθνείς συν την Ηλέκτρα Ψούνη, η οποία θα ενσωματωθεί στην ομάδα στην Ιμπέρια, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας την Τρίτη (18/2, 21.00), για την 3η αγωνιστική.

«Η απουσία της Τσουκαλά λόγω τραυματισμού, είναι σίγουρα μεγάλη απώλεια για την ομάδα. Θέλω τα κορίτσια να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και αν αυτό συνδυαστεί με νίκη, τότε θα είναι σπουδαίο. Το σημαντικό είναι πως θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στον αγώνα όλα τα κορίτσια της αποστολής, για να κερδίσουν εμπειρίες αλλά και για να αποδείξουν ότι αξίζουν να αγωνίζονται στην εθνική ομάδα», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής.

Στο πλεονέκτημα που έχει η Ιταλία, λόγω έδρας στάθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία πιστεύει ότι η νίκη είναι εφικτή, παρότι στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Πειραιά η Εθνική μας ηττήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με 12-9. «Το αυριανό παιχνίδι, δεν έχει καμία σχέση με τον πρώτο μας αγώνα. Τότε ήταν πολύ νωρίς και ήμασταν απροετοίμαστες. Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία στο προηγούμενο παιχνίδι για το Γουόρλντ Λίγκ με την Ουγγαρία και αυτό αποδεικνύει την καλή μας κατάσταση. Η έδρα της Ιταλίας είναι σαφώς κάτι που μας προβληματίζει, αλλά εμείς δεν έχουμε άγχος γι’ αυτό και θεωρώ οτι μπορούμε να πάρουμε την νίκη».

Η ελληνική ομάδα: Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Σταματίνα Κοντογιάννη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Ηλέκτρα Ψούνη, Ελένη Ξενάκη, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη.

Η Τελική φάση θα διεξαχθεί στο Πεκίνο το διάστημα 10 με 15 Ιουνίου.

Η Βαθμολογία
Ιταλία (21-16) 6
ΕΛΛΑΔΑ (23-23) 3
Ουγγαρία (18-23) 0

Επόμενα παιχνίδια: 18 Μαρτίου Ουγγαρία – Ιταλία, 22 Απριλίου Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ

 

Τελευταία Νέα