Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 9-10
Πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων και τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη επέδειξαν απίστευτο δυναμισμό και επαγγελματισμό στην πισίνα κόντρα στις Ισπανίδες, που ήταν το φαβορί, πέρασαν όμως δύσκολες στιγμές μέχρι να φτάσουν στην επικράτηση.
Συγκλονιστική η τρίτη περίοδος, με τον Ολυμπιακό μέχρι εκείνη τη στιγμή να ακολουθεί την Σαμπαντέλ από κοντά, χωρίς να της επιτρέψει να ξεφύγει το σκορ. Ήταν στο 4-6 του αγώνα, όταν οι Μανωλιουδάκη και Μπούικα με τέσσερα συνολικά τέρματα, έδωσαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι τον ρόλο του οδηγού στις ερυθρόλευκες, παίρνοντας το προβάδισμα αρχικά με 7-6 και στη συνέχεια με 8-6, λίγο πριν από το τέλος του οκταλέπτου.
Η Σάιντμαν, ωστόσο, η οποία αποδείχθηκε και «κακός δαίμονας» της ελληνικής ομάδας «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή. Με δύο προσωπικά τέρματα έφερε το ματς στα ίσια στο τέλος της περιόδου, ενώ με δικό της τέρμα στην έναρξη του 4ου οκτάλεπτου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Σαμπαντέλ. Η Σουκς έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα της, ενώ η Αβραμίδου διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι της Ορτίθ πάνω στην Μπούικα, 1.5 λεπτό πριν από το φινάλε, δεν δόθηκε όμως από τους διαιτητές.
Οι Ισπανίδες πήραν προβάδισμα πρόκρισης για το φάιναλ φορ του θεσμού, έχοντας και τη ρεβάνς στην έδρα τους στις 12 Μαρτίου. Δύσκολη η ανατροπή για τις ερυθρόλευκες, που όπως όλα δείχνουν θα μετάσχουν στην τελική φάση του LEN Trophy στις αρχές Απριλίου.
Στις άλλες αναμετρήσεις των προημιτελικών, η Βουλιαγμένη έφυγε από τη Ρωσία με σκορ πρόκρισης μετά το 9-9 με την Κίνεφ Κίρισι, ενώ η Οριζόντε Κατάνια επικράτησε εκτός έδρας της Ούγκρα με 15-11. Απομένει το αποτέλεσμα του ιταλικού «εμφυλίου» ανάμεσα στην Φιορεντίνα και την Ιμπέρια.
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 4-3, 1-2.
Ολυμπιακός (Χ. Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Καλογεράκου, Μ. Πλευρίτου 1, Β. Πλευρίτου, Μπούικα 3, Μ. Βασιλακοπούλου, Νοξ 1, Σταματοπούλου.
Σαμπαντέλ (Ν. Γκούιου Βιντάλ): Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγες 1, Εσπάρ 1, Μόρα Πέρεθ, Σουκς 2, Παρέχα 1, Κορντόμπες Ναβάρο, Γκαρσία 1, Σάιντμαν 3, Πένια, Ντόμενεκ Μοράλες, Φόρκα Αρίθα, Τεράδο Μεχιας.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
