Τα παράπονα του Φέντερερ

Gazzetta team
Τα παράπονα του Φέντερερ

bet365

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Ρότζερ Φέντερερ να διαμαρτυρηθεί στον umpire του ημιτελικού της Μελβούρνης κόντρα τον Ράφα Ναδάλ για τις... συνηθισμένες κραυγές του Ισπανού κατά τη διάρκεια των πόντων.

Ο 32χρονος Ελβετός ρωτήθηκε μετά το ματς αν είναι κάτι που του αποσπά την προσοχή. "Όχι όταν είναι σε κάθε πόντο. Αλλά γίνεται σε διάφορες φάσεις. Μία το κάνει και μία δεν το κάνει. Γι' αυτό παραπονεθηκα. Δεν επηρέασε, βέβαια, την εξέλιξη του παιχνιδιού".

Ο Φεντ μίλησε και για τις... φανερές χρονικές παραβάσεις του αριστερόχειρα τενίστα. "Έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Βέβαια, έχουμε παίξει 33-34 φορές και όλο αυτό το διάστημα έχει τιμωρηθεί δύο φορές. Και ξέρουμε πόσο χρόνο του έπαιρνε. Είτε έχεις κανόνες, είτε δεν έχεις. Αν δεν έχεις, όλα είναι εντάξει. Μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Πρέπει να επιβάλεις τους κανόνες σε όλους τους παίκτες. Όχι να απαλλάξεις εμένα ή τον Τζόκοβιτς επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε. Όχι μόνο να επιβληθείς στον τύπο που παίζει στο Court 16. Στο κεντρικό κορτ οι umpires φοβούνται να πάρουν τέτοιες αποφάσεις. Δεν θέλω να παραπονιέμαι όλη την ώρα. Ελπίζω απλά να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αν όχι, τι μπορείς να κάνεις; Απλά να παρακολουθείς. Μερικές φορές πρέπει να πεις κάτι. Δεν έχασα από αυτό. Δεν με πείραξε. Απλά αισθάνθηκα ότι έπρεπε να το αναφέρω".

Ο Φέντερε, πάντως, παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του. "Έπαιξε καλά, δεν έκανε λάθη, παρόλο που προσπάθησα να χτυπήσω επίπεδα και δυνατά. Ήταν γενικά πιο σταθερός και άξιζε τη νίκη. Το εκνευριστικό για εμένα είναι ότι δεν μπόρεσα να δημιουργήσω ευκαιρίες στις επιστροφές. Νομίζω ότι έχω κάνει καλή αρχή στη σεζόν, έπαιξα καλό τένις εδώ. Θεωρώ ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μου. Νομίζω ότι ως τον Απρίλιο θα είμαι στο 100%".

Η επόμενη εμφάνιση του Ρότζερ θα γίνει στο 500άρι τουρνουά του Ντουμπάι, που θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Τελευταία Νέα