Πιο ώριμος από ποτέ ο Ντιμιτρόφ
Ο 22χρονος τενίστας, Νο.22 στο ταμπλό, κέρδισε με 6-3, 3-6, 6-2, 6-4 τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του. Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος Βούλγαρος που τα καταφέρνει!
Στη 14η συμμετοχή του σε major τουρνουά, λοιπόν, ο Ντίμι αρχίζει επιτέλους να ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει με το ταλέντο του. Κόντρα στον... δήμιο του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο άρπαξε τις ευκαιρίες του (4/5 μπρέικ πόιντ) και είχε καθαρό μυαλό στα δύσκολα, ακόμα και όταν έμεινε πίσω με 0-30 στο 4-4 του τέταρτου σετ. Σημείωσε 38 winners και υπέπεσε σε 34 αβίαστα λάθη, ενώ ο Ισπανός (Νο.62 στον κόσμο) είχε 27 και 45 αντίστοιχα.
Ο Ντιμιτρόφ θα περιμένει τώρα τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Κέι Νισικόρι. Γέλασε όταν ρωτήθηκε ποιον από τους δύο προτιμάει για αντίπαλο, όμως δεν έδωσε σαφή απάντηση: "Δεν έχει σημασία. Όποιος και να είναι, ελπίζω να δώσουμε καλή μάχη. Θα είναι σπουδαίο παιχνίδι".
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
