Ελέγχεται για ντόπινγκ η Εφίμοβα
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έκανε… δειλά την εμφάνισή της με ένα χάλκινο μετάλλιο στα 200μ πρόσθιο, ενώ ένα χρόνο αργότερα, στο Παγκόσμιο του περασμένου καλοκαιριού στη Βαρκελώνη έβαλε τη σφραγίδα της με δύο χρυσά στα 50μ και τα 200μ πρόσθιο με ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ και το ασημένιο στο αντίστοιχο 100άρι.
Ωστόσο, δύο μήνες μετά την επιτυχία της και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο, όπως αποκαλύπτει ο Τύπος της Ρωσίας, η 22χρονη απέτυχε σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός αγώνων, καθώς βρέθηκε θετική στην ουσία DHEA. Η συγκεκριμένη είναι ουσία που παράγει και ο οργανισμός, αλλά δεδομένου ότι τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν ήταν πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο, η Εφίμοβα μπήκε αυτομάτως στη θέση της… κατηγορουμένης.
Πάντως, ο Υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα με προσοχή, καθώς όπως ειπώθηκε η αθλήτρια έπαιρνε αγωγή για ίωση, έχοντας δηλώσει τη συνταγή, και παρέπεμψε την υπόθεση στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
Από την πλευρά της η Ρωσική Ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, αφού ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν έλαβε χώρα στη Ρωσία, αλλά ίσως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου προπονείται η αθλήτρια.
Αν τελικά επιβεβαιωθεί η Εφίμοβα θα είναι η τέταρτη Ρωσίδα κολυμβήτρια, μέλος της αποστολής στους Αγώνες του Λονδίνου, που πιάνεται ντοπαρισμένη, μετά τις Ξένια Μόσκβινα, Εκατερίνα Αντρέεβα και Ναταλία Λόβτσοβα.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
