Ο Πύργος… έπεσε!

Gazzetta team
Ο Πύργος… έπεσε!

bet365

Η πρώτη «βόμβα» έσκασε στο Αυστραλιανό Όπεν με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο να μένει εκτός. Εύκολη πρόκριση για τον Άντι Μάρεϊ.

Η σεζόν άρχιζε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Αργεντίνο αστέρα, Νο5 του ταμπλό, όμως οι προσδοκίες τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν και η πολυαναμενόμενη «μάχη» με τον Ραφαέλ Ναδάλ στα προημιτελικά δεν θα γίνει ποτέ! Εκπληκτικό τένις από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, ο οποίος βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως με μεγάλη ανατροπή κατάφερε να πάρει σπουδαία πρόκριση για τον 3ο γύρο με 6-4, 3-6, 7-5, 4-6, 5-7.

Απίθανο ματς στο 2ο κορτ του Melbourne Park που καθήλωσε τους θεατές για τέσσερις σχεδόν ώρες, με τον Αγκούτ να πετυχαίνει τη μεγαλύτερη –μέχρι τώρα- έκπληξη στη διοργάνωση και μια από τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας του σε Γκραν Σλαμ. Επηρεασμένος από τις καιρικές συνθήκες ο Ντέλπο – το ματς άρχισε με καθυστέρηση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας- δεν μπόρεσε να σταθεί όρθιος μέχρι τέλους, αποχαιρετώντας πρόωρα το πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζον. Πολλά τα λάθη και για τους δύο αθλητές (59 ο Αγκούτ και 41 ο Ντελ Πότρο) όμως οι 72 winners του Ισπανού έναντι 53 του Ντέλπο έκαναν τη διαφορά για τον 26χρονο, Νο62 της παγκόσμιας κατάταξης.

Καθοριστικό το break του Αγκούτ στο 11ο game του 5ου σετ κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή οι δύο τους πήγαιναν πόντο-πόντο. Ο Ισπανός πέρασε μπροστά με 6-5 και σέρβιρε για το σετ και το ματς και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία. Επόμενος αντίπαλός του ο Γάλλος Μπενουά Περ, ο οποίος έπειτα από ένα επίσης συγκλονιστικό ματς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ελληνοαυστραλού Νικ Κύργιου με 6-7, 6-7, 6-4, 6-2, 6-2.

Τεράστια προσπάθεια από τον Κύργιο, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη, προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του κόντρα στον πιο έμπειρο Γάλλο. Κέρδισε όμως πανάξια το χειροκρότημα από τους θεατές που τον αποθέωσαν μετά το τέλος του ματς, αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

Χαλαρά ο Μάρεϊ

Αντίθετα, εύκολο ήταν ο έργο του Άντι Μάρεϊ, ο οποίος αν και ξεκίνησε με ερωτηματικά τη διοργάνωση λόγω της επέμβασης στη μέση τον περασμένο Οκτώβριο, συνεχίζει επιτυχημένα τις υποχρεώσεις του, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του. Ο Βρετανός με 23 συνεχόμενος πόντους στο 3ο σετ και με μεγάλη ανατροπή στο 1-5 του Βινσέν Μιλό, επικράτησε με 6-2, 6-2, 7-5 εξασφαλίζοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο την παρουσία του στον 3ο γύρο. Εκεί τον περιμένει ο Φελισιάνο Λόπεθ ο οποός έθεσε εκτός τον Μίκαελ Μπέρερ με 6-3, 7-6, 6-4.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση μεταξύ Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Μίλος Ράονιτς που δίνουν ραντεβού στον 3ο γύρο, μετά τις νίκες τους στον δεύτερο γύρο. Ο Ντιμιτρόφ, Νο22 του ταμπλό, ξεπέρασε το εμπόδιο του Γεν Χσουν Λου από την Ταϊπέι με 6-3, 6-3, 7-6, ενώ ο Καναδός, Νο11, επικράτησε του Βίκτορ Χανέσκου με 7-6, 6-4, 6-4.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ζιλ Σιμόν, Νο18 του ταμπλό, κόντρα στον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς. Ένας αγώνας που κρίθηκε στα επίσης στα πέντε σετ, με τον Γάλλο, παρότι ταξίδεψε τραυματίας στην Αυστραλία να βγαίνει νικητής από έναν ακόμη «μαραθώνιο» με 4-6, 7-6, 6-7, 6-1, 6-2. Πιο δύσκολος ο αντίπαλός του στον 3ο γύρο, καθώς θα βρει απέναντί του τον συμπατριώτη του, Νο10 του ταμπλό, Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά.

Την έκπληξη, τέλος, έκανε ο Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι κόντρα στον Ισπανό, Φερνάντο Βερντάσκο, Νο31 του ταμπλό. Μεγάλη νίκη και ανατροπή με 7-6, 3-6, 2-6, 6-4, 6-4 από τον Ρώσο, που στη συνέχεια θα αναμετρηθεί με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Επίδειξη δύναμης η Γιάνκοβιτς

Στις τελευταίες αναμετρήσεις στο ταμπλό των γυναικών, η Γελένα Γιάνκοβιτς έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο. Επίδειξη δύναμης από την Σέρβα, Νο8 του ταμπλό, η οποία με 6-2, 6-0, «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση-νίκη απέναντι στην Γιαπωνέζα, Αγιούμι Μορίτα. Αντίπαλός της στην επόμενη φάση, μια ακόμη Γιαπωνέζα, η Κουρούμι Νάρα, που έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας την Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα, Νο32 του ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Τη διοργάνωση αποχαιρέτησε και η Σέρβα Μπογιάνα Γιοβανόφσκι, Νο33 του ταμπλό, παρότι προηγήθηκε κόντρα στην Ιβόν Μέουσμπεργκ. Η Αυστριακή όμως έκανε την ανατροπή και με 3-6, 6-3, 6-2, έκλεισε ραντεβού με την κάτοχο του τίτλου, Βικτόρια Αζαρένκα.

 

Τελευταία Νέα