Τέταρτος στον κόσμο ο Φιλιππίδης

Gazzetta team
Τέταρτος στον κόσμο ο Φιλιππίδης

bet365

Από την 4η θέση στον κόσμο για το 2013 ο Κώστας Φιλιππίδης συνεχίζει σε έντονους ρυθμούς την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν, θέλοντας να διατηρηθεί ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα απέσπασε μια ακόμη διάκριση, καθώς το αμερικάνικο περιοδικό track and field τον κατέταξε στην 4η θέση του παγκοσμίου ranking για τη χρονιά που έφυγε. Τρίτη διαδοχική χρονιά που ο πρωταθλητής του επί κοντώ βρίσκεται στην κορυφαία 10άδα, καθώς ήταν 5ος το 2011 και 6ος το 2012.

Έχοντας δώσει ήδη δύο αγώνες στο εξωτερικό, σε Γαλλία και Γερμανία, και μένοντας για αρκετές μέρες στο Λεβερκούζεν, μαζί με τον Παναγιώτη Λάσκαρη, όπου προπονήθηκαν με άλλους συναθλητές τους, ο Φιλιππίδης προετοιμάζεται για την επόμενη εμφάνισή του στις 18 Ιανουαρίου, στους αγώνες της Ορλεάνης, όπου πέρυσι κατέλαβε την πρώτη θέση.

«Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά. Οι συνθήκες στο κέντρο ήταν άριστες και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε εποικοδομητική δουλειά», σχολίασε ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας, που αναφέρθηκε και στην βοήθεια της ομοσπονδίας. «Τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, είναι δίπλα μας και βοηθούν την προσπάθεια μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Λάσκαρης, θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στο 2014, στην ημερίδα που θα γίνει στο ΣΕΦ στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διοργάνωση στην οποία θα αγωνιστεί και ο Φιλιππίδης.

 

Τελευταία Νέα