Επιβλητικός Φέντερερ

Gazzetta team
Επιβλητικός Φέντερερ

bet365

Σε ρυθμούς προπόνησης πέρασε στα ημιτελικά του Brisbane International ο Ρότζερ Φέντερερ και παρά τη φανερή διαφορά δυναμικότητας με τον Μαρίνκο Ματόσεβιτς, εμείς θα επιμείνουμε ότι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν βλέπουμε έναν... άλλο Ρότζερ!

Πολύ φρέσκος και πάλι ο βασιλιάς, κέρδισε με... στιλ τον 28χρονο Αυστραλό (6-1, 6-1) σε 57 λεπτά και πάει φουλ για τον πρώτο τίτλο του στο 2014. Και μπορεί να μιλάμε για ένα 250άρι τουρνουά, όμως έχοντας κάνει μια πολύ απογοητευτική σεζόν με μόλις ένα τρόπαιο, καταλαβαίνετε πόση σημασία έχει για τον Φεντ να ξεκινήσει θετικά τη νέα χρονιά και να πάρει ώθηση εν όψει του Αυστραλιανού Όπεν (13-26/1). Θεαματικός, γρήγορος και με εξαιρετικό σερβίς (έχασε μόλις 11 πόντους), δείχνει έτοιμος για το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, εκεί όπου θα δούμε αν πραγματικά είναι ξανά σε θέση να χτυπήσει τους μεγάλους αντιπάλους του. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά!

Στην τετράδα θα αντιμετωπίσει αύριο (7π.μ.) τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί, Νο.8 του ταμπλό, που... στεναχώρησε τους Αυστραλούς αφήνοντας έξω τον Σάμιουελ Γκροθ με 7-5, 6-4.

Με τρία μπρέικ πόιντ άρχισε το ματς ο Ματόσεβιτς, αλλά ο Φέντερερ γρήγορα βρήκε τον ρυθμό του και ανέτρεψε την κατάσταση. Προηγήθηκε, μάλιστα, με 5-0 και το μόνο που κατάφερε ο Νο.61 τενίστας στον κόσμο ήταν να πάρει το... γκέιμ της τιμής, το οποίο και πανηγύρισε!

Στο δεύτερο σετ ο Αυστραλός φάνηκε αρχικά πιο ανταγωνιστικός, όταν όμως ο Ρότζερ έκανε το μπρέικ και μπήκε ξανά στη θέση του οδηγού (2-1) έχασε την... μπάλα, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή για ένα πρόβλημα στον ώμο.Ο Φέντερερ έμεινε, φυσικά, προσηλωμένος στον στόχο και έφτασε με άνεση στη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση, στην οποία μετέχει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 32χρονος Ελβετός έχει, λοιπόν, δύο αποστολές αύριο (4/1), καθώς μετέχει και στα ημιτελικά του διπλού με παρτενέρ τον Γάλλο Νικολά Μαού.

Στο άλλο ματς της τετράδας (5π.μ.) θα αναμετρηθούν ο Κέι Νισικόρι, Νο.2 του ταμπλό, και ο Λέιτον Χιούιτ. Ο 24χρονος Ιάπωνας λύγισε με 6-4, 5-7, 6-2 τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς, ενώ ο πρώην Νο.1 τενίστας του κόσμου ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρουμάνου Μάριους Τσόπιλ (6-4, 6-2).

Ωραίος τελικός στο Όκλαντ

Άνα Ιβάνοβιτς και Βίνους Γουίλιαμς επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και θα δώσουν στο Όκλαντ τον πολυαναμενόμενο μεταξύ τους τελικό. Η 33χρονη Αμερκανίδα, βέβαια, πέρασε χωρίς ιδρώτα, αφού η συμπατριώτισσά της Τζέιμι Χάμπτον (Νο.5 του ταμπλό) δεν κατέβηκε στον ημιτελικό. Η 26χρονη Σέρβα, από την άλλή, Νο.2 του ταμπλό, έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Βελγίδα Κίρστεν Φλίπκενς (Νο.3), την οποία νίκησε με 6-0, 7-6(3).

Κινέζικη μάχη στην... Κίνα

Χαράς ευαγγέλια για τους Κινέζους στη Σενζέν, αφού στον τελικό της διοργάνωσης θα τεθούν αντιμέτωπες δύο συμπατριώτισσές τους. Η Να Λι, κάτοχος του τίτλου και επικεφαλής του ταμπλό, κέρδισε άνετα τη Γερμανίδα Ανίκα Μπεκ με 6-1, 6-3 και θα παίξει με τη Σουάι Πενγκ (Νο.5), που δεν χριεάστηκε να καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια, αφού η Αμερικανίδα Βάνια Κινγκ απέσυρε τη συμμετοχή της στον ημιτελικό.

 

Τελευταία Νέα