Καπράλος: «Έρχονται τα χειρότερα»

Gazzetta team
Καπράλος: «Έρχονται τα χειρότερα»

bet365

Οι νέες περικοπές της Πολιτείας για το 2014 δεν αφήνει πολλά περιθώρια και ο Σπύρος Καπράλος κάθε άλλο παρά αισιόδοξος εμφανίστηκε για το μέλλον του αθλητισμού.

Το «ψαλίδι» στις επιχορηγήσεις που αυτή τη φορά θα αγγίξει το 50% στα ήδη μειωμένα ποσά που έλαβαν πέρυσι οι αθλητικές Ομοσπονδίες προδιαγράφει «μαύρο» το τοπίο. Τα χρήματα είναι ελάχιστα, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να μπουν «λουκέτα» και ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου.

«Πρέπει να δούμε όλοι το πώς θα καθορίσουμε την νέα εποχή. Οι περικοπές έχουν ξεκινήσει και αυτό που θα βρούμε μπροστά μας θα είναι χειρότερο από κάθε άλλη φορά. Τα χρήματα φτάνουν μόνο για τα λειτουργικά έξοδα. Πολλές ομοσπονδίες θα κλείσουν γιατί τα χρήματα που δίνει το κράτος περικόπτονται και καλύπτουν μόνο τα διοικητικά έργα. Στο παρελθόν έχουν γίνει υπερβολές, η χώρα μας πλουσιοπάροχα χάριζε χρήματα και οι πολιτικοί έκαναν πολιτική. Τώρα, υπάρχει μία συνεχής μείωση χρημάτων που δίνονται στον αθλητισμό και κανείς δεν σκέφτεται τι μπορεί να προσφέρει και πόσο βοηθάει τους νέους. Για κάθε ένα ευρώ που διατίθεται στον αθλητισμό γλιτώνουμε εφτά ευρώ που θα δίνονταν στην υγεία. Ο αθλητισμός είναι αναγκαίος για τα νέα παιδιά, τα οποία στις μέρες μας ταλαιπωρούνται από παχυσαρκία και καταφεύγουν στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Είναι κρίμα να μην υπάρχουν χώροι για να αθληθούν», ήταν τα λόγια του.

Και συμπλήρωσε: «Ο υπουργός δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του, έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, αλλά και εμείς θα πρέπει να δώσουμε μάχη για να δοθούν περισσότερα χρήματα. Αν δεν αλλάξει αυτό πολλοί θα είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν τις ομοσπονδίες. Ωστόσο, θα υπάρξει συνάντηση και για άλλα γραφειοκρατικά θέματα. Υπάρχει απαισιοδοξία, τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικά πρέπει να γίνει προσπάθεια για το εφικτό. Εμείς σαν Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είμαστε περήφανοι για τους αθλητές μας και θέλουμε να υπάρχει χρηματοδότηση για τον υψηλό αθλητισμό γιατί μόνο έτσι θα έρθουν οι διακρίσεις».

 

Τελευταία Νέα