Αριθμοί που αξίζει να θυμόμαστε!

Gazzetta team
Αριθμοί που αξίζει να θυμόμαστε!

bet365

Η νέα σεζόν αρχίζει στο τέλος του χρόνου και πριν... ξεχάσουμε τι έγινε τους προηγούμενους 11 μήνες, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους ενδιαφέροντες αριθμούς.

Θυμίζουμε ότι τα πρώτα επίσημα σερβίς για τη νέα περίοδο θα γίνουν στις 29/12 στο Μπρισμπέιν και το Σενζέν (WTA) και μια μέρα μετά θα ξεκινήσουν οι αγώνες στην Ντόχα, το Τσενάι και το Όκλαντ (WTA).

1 μόλις τίτλο κατέκτησε το 2013 ο Ρότζερ Φέντερερ (στο Χάλε), στην πιο φτωχή περίοδο της καριέρας του μετά το 2002.

3 συνεχόμενους τίτλους στο Αυστραλιανό Όπεν μετράει πλέον ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την Open Era.

4 είναι οι τενίστριες στην Open Era που έχουν κερδίσει κάθε major τουλάχιστον δύο φορές. Την... παρέα των Στέφι Γκραφ, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Κρις Έβερτ συμπλήρωσε φέτος η Σερένα Γουίλιαμς με την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός.

6 τρόπαια σήκωσε η Σιμόνα Χάλεπ, τα περισσότερα μετά τη Σερένα που πανηγύρισε 11. Να σημειώσουμε ότι η Ρουμάνα δεν είχε κανέναν τίτλο πριν τη φετινή σεζόν!

7 μόλις άσους σημείωσε η Σάρα Εράνι, την ώρα που η πρώτη της κατηγορίας Σερένα είχε 480!

8 φορές έχει κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός ο Ράφα Ναδάλ και με την επιτυχία του τον περασμένο Ιούνιο έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που έχει κερδίσει τόσες φορές ένα συγκεκριμένο major.

9 αποσύρσεις ή walkover είχαμε στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, αριθμός που αποτελεί ισοφάριση ρεκόρ (US Open 2011, πρώτος γύρος) για οποιαδήποτε γύρο στην Open Era.

13 ματς πόιντ χρειάστηκε ο Τόμι Χάας για να λυγίσει τον Τζον Ίσνερ στον τρίτο γύρο του Γαλλικού Όπεν. Ο Αμερικανός, μάλιστα, έσωσε εννέα στο δωδέκατο γκέιμ του τέταρτου σετ, σε ένα ματς που έληξε 7-5, 7-6(4), 4-6, 6-7(10), 10-8.

14 σερί συμμετοχές σε ημιτελικά Grand Slam έχει πλέον ο Τζόκοβιτς και αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία μετά τις 23 συνεχόμενες του Φέντερερ.

16 τίτλους κέρδισαν τενίστες 30 ετών και άνω, τους περισσότερους μετά το 1975.

24 συνεχόμενες νίκες πέτυχε μετά τον τελικό του US Open και μέχρι το τέλος της σεζόν ο Τζόκοβιτς.

31 ετών ήταν τον Φεβρουάριο όταν επέστρεψε στην κορυφή η Σερένα και έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία Νο.1 τενίστρια.

34 σερί νίκες (ρεκόρ καριέρας) πέτυχε η Γουίλιαμς από το τουρνουά του Μαϊάμι τον Μάρτιο ως τον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον.

34 συνεχόμενες εμφανίσεις στα προημιτελικά major είχε ο Φέντερερ μέχρι την ήττα-σοκ από τον Σέργκι Στακόφσκι στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον.

47 συμμετοχές σε Grand Slam χρειάστηκε η Μαριόν Μπαρτολί για να φτάσει στην κατάκτηση ενός major τίτλου (Γουίμπλεντον).

71 χτυπήματα αντάλλαξαν στο μεγαλύτερο ράλι του Αυστραλιανού Όπεν οι δύο Γάλλοι Γκαέλ Μονφίς και Ζιλ Σιμόν.

77 χρόνια έκαναν υπομονή οι Βρετανοί μέχρι να ξαναδούν τενίστα τους να σηκώνει το τρόπαιο στο Γουίμπλεντον. Την ιστορική στιγμή "έγραψε" ο Άντι Μάρεϊ.

112 θέσεις ανέβηκε η 19χρονη Γιουτζίνι Μπουσάρντ από τον Καναδά, η οποία φιγουράρει πλέον στο Νο.32 της παγκόσμιας κατάταξης.

590 θέσεις ανέβηκε ο φοβερός και τρομερός Ισπανός Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, που άρχισε τη σεζόν στο Νο.654 και τώρα βρίσκεται στο Νο.64.

979 άσους (μέσος όρος 16 ανά αγώνα) σημείωσε ο Ίσνερ και είναι πρώτος στη σχετική λίστα για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια. Στη δεύτερη θέση είναι ο Μίλος Ράονιτς με 883.

5.214 βαθμοί χωρίζουν τη Σερένα από τη Νο.2 τενίστρια στον κόσμο Βικτόρια Αζαρένκα. Η διαφορά είναι μεγαλύτερη από αυτή που χωρίζει τη Λευκορωσίδα από το Νο.16, την Άνα Ιβάνοβιτς!

12.385.572 δολάρια ήταν το prize money της Γουίλιαμς και είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία μετά τα 12.6 εκ. και 12.8 εκ. του Τζόκοβιτς το 2011 και το 2012 αντίστοιχα.

 

Τελευταία Νέα