Τρίτος στην Ευρώπη ο Χρήστου

Gazzetta team
Τρίτος στην Ευρώπη ο Χρήστου

bet365

Με τον τίτλο του 3ου καλύτερου νέου αθλητή στην Ευρώπη επέστρεψε ο Απόστολος Χρήστου από τη Ρώμη, όπου έλαβε χώρα η ειδική βράβευση από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της γηραιάς ηπείρου.

Ο νεαρός κολυμβητής, παγκόσμιος πρωταθλητής νέων τον περασμένο Αύγουστο στο Ντουμπάι, ανακηρύχθηκε τρίτος καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη στην κατηγορία του, λαμβάνοντας 9 ψήφους από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Την πρώτη θέση, όπως αναμενόταν, πήρε η Λιθουανή κολυμβήτρια, Ρούτα Μεϊλουτίτε με 19 ψήφους, έχοντας διαπρέψει στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το περασμένο καλοκαίρι.

«Ήμουν χαρούμενος και υπερήφανος για την υποψηφιότητά μου και πλέον είμαι και ευτυχισμένος που βρέθηκα σ’ αυτή την λαμπρή εκδήλωση. Είναι πολύ όμορφο που συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους καλύτερους νέους αθλητές της Ευρώπης. Πλέον, όμως, μεγαλώνουν οι ευθύνες για μένα, αλλά είμαι μαθημένος, καθώς μ’ αρέσει πολύ να δουλεύω σκληρά, όπως άλλωστε και κάθε αθλητής που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Ο δρόμος είναι δύσκολος για μένα, αλλά θα δώσω τα πάντα για να πετύχω τους στόχους μου», ήταν τα λόγια του Χρήστου.

«Χρυσή ελπίδα για την ελληνική κολύμβηση»

Το εγκώμιο του 17χρονου πρωταθλητή έπλεξε και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Είναι μια μεγάλη αναγνώριση για τον Απόστολο. Σπουδαίες οι επιτυχίες του εφέτος σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελεί μια χρυσή ελπίδα για την ελληνική κολύμβηση και τον αθλητισμό της χώρας μας γενικότερα. Τον καλώ, με σύνεση και ταπεινότητα να συνεχίσει την προσπάθειά του. Όλο το μέλλον είναι δικό του. Μεγάλη τιμή η 3η θέση στους καλύτερους νέους αθλητές όλων των αθλημάτων της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Χρήστου, Γιάννης Ορφανίδης σημείωσε: «Συγχαρητήρια στον αθλητή μου, περηφάνια για όλους τους Έλληνες. Είναι μόλις 17 ετών, μα αυτό δεν εμποδίζει την Ευρώπη να επιβραβεύσει την αξία του. Είναι μια πολύ μεγάλη τιμητική διάκριση και για τον Απόστολο, αλλά και για την Ελλάδα. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει ακόμα περισσότερο».

 

Τελευταία Νέα