Βουτιά θανάτου στις Μπαχάμες

Gazzetta team
Βουτιά θανάτου στις Μπαχάμες

bet365

Η αγάπη του Νίκολας Μέβολι για την ελεύθερη κατάδυση και η προσπάθειά του να κάνει νέο ρεκόρ, τον οδήγησαν στο θάνατο.

Η… παράσταση του 32χρονου Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε αγώνα στις Μπαχάμες την Κυριακή (17/11) ήταν και η τελευταία του, κάνοντας τη μοιραία βουτιά που του πήρε τη ζωή.

Στοχεύοντας να φτάσει στα 72 μέτρα με μια ανάσα και χωρίς τη βοήθεια πτερυγίων, ο Μέβολι πήγε μέχρι τα 68μ και επέστρεψε. Παρότι έδειξε αρχικά ότι όλα είναι καλά, μόλις αναδύθηκε στην επιφάνεια έχασε αμέσως τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή. Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές και σύμφωνα με τους γιατρούς ο Μέβολι παρουσίασε πρόβλημα αναπνοής και πρόβλημα στους πνεύμονες.

Ο 32χρονος ήθελε να καταρρίψει το ρεκόρ στο περίφημο Blue Hole Dean στις Μπαχάμες, όπου βρίσκεται και η βαθύτερη μπλε τρύπα του κόσμου στη θάλασσα, βάθους 202 μέτρων.

Τον περασμένο Μάιο έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κατάφερε με μια ανάσα και χωρίς υποβοήθηση να φτάσει στα 100 μέτρα σε χρόνο 3:45. Η τελευταία του βουτιά διήρκεσε 3 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα