«Πράσινη» επένδυση και στην πισίνα!

Gazzetta team
«Πράσινη» επένδυση και στην πισίνα!

bet365

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια ακόμη σημαντική κίνηση για την ανάπτυξη των τμημάτων του, παρουσιάζοντας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια «Ζηρίδη», με το σύνθημα «Κολύμβηση για όλους».

Με κοινό γνώμονα την εκπαίδευση του αθλητισμού, κυρίως, στον Υγρό Στίβο, στον οποίο ο Παναθηναϊκός Α.Ο. έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια, η Νέα Γενιά Ζηρίδη ήρθε σε συμφωνία παραχώρησης των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων κολύμβησης που διαθέτει στον ιστορικό Σύλλογο.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η εκμάθηση του μαγευτικού υδάτινου κόσμου σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο πρόγραμμα baby swimming, καθώς οι γονείς μπορούν να εμπιστευτούν τα μωρά τους, από ηλικία έξι έως είκοσι τεσσάρων μηνών, σε ένα ασφαλές και μοναδικό περιβάλλον.

«Αυτό το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού με τη Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε το μεγάλο Παναθηναϊκό. Μέσα σε αυτό το χώρο των εκπαιδευτηρίων νιώθω σαν στο σπίτι μου. Θα συνεργαστούμε για να ενώσουμε τον σχολικό με το σωματειακό αθλητισμό. Πράγμα δύσκολο ως εγχείρημα αλλά θα το πετύχουμε. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα γι’ αυτό το σκοπό. Θέλουμε μια μεθοδευμένη αποτελεσματική εκπαίδευση. Μια ξεχωριστή εκμάθηση και εκγύμναση για όλα αυτά τα παιδιά. Να έχουμε αγωνιστικές δραστηριότητες και να δώσουμε έμφαση στη δια βίου άθληση. Εμείς ως Παναθηναϊκός θα πρωτοτυπήσουμε», ήταν τα λόγια του υπεύθυνου Υγρού Στίβου του συλλόγου, Ανδρέα Ζώτου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε όλοι μας ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Απευθύνεται το πρόγραμμα αυτό σε όλους τους μαθητές-τριες, στις οικογένειές τους των γειτονικών σχολείων, των δημοσίων σχολείων. Ας έρθουν να ζήσουν τις λίγες στιγμές που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Απευθύνεται σε όσους αγαπάνε τον αθλητισμό. Αυτή την εποχή ο κόσμος ψάχνει να εκτονωθεί. Επιλέξαμε την κολύμβηση αλλά πιστεύουμε ότι το κολύμπι αφορά σε όλες τις ηλικίες ενώ όλα τα άλλα αθλήματα έχουν μια διαφορετική χρονική διάρκεια».

Η πρόεδρος της Νέας Γενιάς, Κατερίνα Ζηρίδη, τόνισε από την πλευρά της: «Κολυμπούσα κι εγώ στον Παναθηναϊκό. Εμείς θέλουμε να πετύχει αυτό το πρόγραμμα. Αυτί είναι το αγωνιστικό πνεύμα. Εμείς εδώ φτιάχνουμε τους ηγέτες του αύριο και γι αυτό αυτή η συνεργασία είναι σημαντική για εμάς. Φτιάχνουμε ολόπλευρες προσωπικότητες με ισχυρές αξίες, σεβασμό, με παιδιά συνειδητοποιημένα. Εδώ πάμε στην αθλητική αριστεία, προχωράμε ολοταχώς. Αυτή η συνεργασία, είναι μάθημα εργασίας και έτσι θα το περάσουμε. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν τη δική σας «Παναθηναϊκή συμμαχία» η Νέα Γενιά Ζηρίδη και ο Παναθηναϊκός μια νέα συνεργασία».

Ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς επισήμανε με τη σειρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Νέα Γενιά Ζηρίδη, και ιδιαίτερα την πρόεδρό της κυρία Ζηρίδη, που θέλησε να συμπορευτεί με το όραμα του Παναθηναϊκού. Ένα πρόγραμμα που αφορά γενικότερα sτην ανάπτυξη των «πράσινων» κέντρων που θα προάγουν τον αθλητισμό σε όλη την επικράτεια. Είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία, πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα και αποτελεί την πρώτη από τις πολλές ενέργειες επέκτασης του Ερασιτέχνη, οι οποίες σκοπό έχουν να φέρουν το πνεύμα και τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές αλλά και όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τα σύγχρονα προγράμματα του Τριφυλλιού σε έναν πραγματικά άριστα διαμορφωμένο χώρο, όπως είναι αυτός του Κολυμβητηρίου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Τα προγράμματα είναι προσιτά σε όλους και γι’ αυτό επιλέξαμε να ονομάσουμε αυτή την ενέργεια «Κολύμβηση για όλους».

 

Τελευταία Νέα