Oλοι ήταν στις Σπέτσες!

Gazzetta team
Oλοι ήταν στις Σπέτσες!

bet365

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 3ος Spetses Mini Marathon, από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου στο όμορφο νησί των Σπετσών.
Ολυμπιονίκες όπως οι Σοφία Μπεκατώρου, Αθανασία Τσουμελέκα, Βούλα Κοζομπώλη και Βούλα Ζυγούρη μαζί με περισσότερους από 3.500 αθλητές συμμετείχαν στα δύο αγωνίσματα δρόμου, 5 και 25 χιλιομέτρων και στους δύο αγώνες κολύμβησης - διάπλου του στενού Κόστα - Σπέτσες, 2.5 και 5 χιλιομέτρων καθώς και στους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης.
Οι Σπέτσες υποδέχτηκαν στην πλατεία Ποσειδωνίου περισσότερους από 5.000 επισκέπτες σε ένα αθλητικό τριήμερο που διοργανώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών, με τους 240 εθελοντές να δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.
Στους αγώνες δρόμου που συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 δρομείς πρώτευσαν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Μάγδα Γαζέα στα 25 χιλιόμετρα και ο πρωταθλητής Ελλάδος Κώστας Νακόπουλος και η Ρόη Αποστολοπούλου στα 5 χιλιόμετρα.
Στους κολυμβητικούς αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν περισσότεροι από 600 αθλητές, γεγονός που καθιστά τον αγώνα τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Στην απόσταση των 2.500 μέτρων (Κόστα-Σπέτσες) νικητές ήταν ο Δημήτρης Σταματίου και η Αλεξάνδρα Μανέττα, ενώ στα 5000 μέτρα (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες) οι πρώτοι που τερμάτισσν στις ακτές των Σπετσών ήταν οι πρωταθλητέςΓιάννης Δρυμωνάκος και η Μαριάννα Λυμπερτά στις γυναίκες. Το νήμα του τερματισμού μαζί με τον Γιάννη Δρυμωνάκο έκοψε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος συμμετείχε εκτός συναγωνισμού.
Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασαν οι πέντε Παραολυμπιονίκες της ομάδας «Περπατώ» που διένυσαν την απόσταση των 25 χλμ με ειδικά αμαξίδια.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας βιωσιμότητας η οργανωτική επιτροπή δώρισε στο νησί 24 κάδους ανακύκλωσης, αθλητικές τσάντες από ανακυκλωμένα πανιά ιστιοπλοϊκών, ενώ δημιούργησε τον ελαιώνα Spetses mini Marathon στην Αναργύρειο και Κοργιαλένιο Σχολή Σπετσών φυτεύοντας ένα δέντρο για την κάθε διοργάνωση.
Για την επιτυχία του αγώνα, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, δήλωσε: «Ήταν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών. Οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ζήσαμε ένα τριήμερο με ιδιαίτερες συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Σπετσιώτες που αγκάλιασαν με τόση αγάπη τον θεσμό του Spetses mini Marathon.»
Διοργανωτές, αθλητές και θεατές έδωσαν ραντεβού για τον 4ο Spetses Mini Marathon, τον Οκτώβριο του 2014.
 

Τελευταία Νέα