Επτά μήνες χωρίς έλεγχο οι Τζαμαϊκανοί

Gazzetta team
Επτά μήνες χωρίς έλεγχο οι Τζαμαϊκανοί

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Γιουσέιν Μπολτ και η παρέα του κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στα σπριντ. Και την ώρα που τα μετάλλια διαδέχονται το ένα το άλλο τα ηχηρά κρούσματα ντόπινγκ έβαλαν σε υποψίες την WADA.

Όπως έγινε γνωστό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-ντόπινγκ προχωρά σε εξονυχιστικό έλεγχο, αφού σύμφωνα με διάφορους ισχυρισμούς οι Τζαμαϊκανοί είχαν να περάσουν από ελέγχους πολλούς μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου πανηγύρισαν 12 μετάλλια.

Η WADA επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα σημαντικό «κενό» κατά το οποίο οι αθλητές από το νησί δεν υποβλήθηκαν στα απαραίτητα τεστ, από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούλιο του 2012, πριν ταξιδέψουν στη βρετανική πρωτεύουσα. «Δεν έγινε κανένας έλεγχος κι αυτό είναι κάτι που προφανώς μας ανησυχεί», ειπώθηκε από τον Οργανισμό.

Κι όλα αυτά όταν το περασμένο καλοκαίρι, τρία πρωτοκλασάτα ονόματα της Τζαμάικα, η Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν, ο Ασάφα Πάουελ και η Σερόν Σίμπσον «πιάστηκαν» στα δίχτυα του ντόπινγκ. Η IAAF ήταν εκείνη που έριξε λίγο τους τόνους, καθώς ενημέρωσε ότι όλοι οι Τζαμαϊκανοί πέρασαν από έλεγχο, εντός και εκτός αγώνων, μεταξύ αυτών και ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος εξετάστηκε 12 φορές μέσα στην χρονιά, χωρίς ποτέ να βρεθεί θετικό δείγμα.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα