Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αζωίδης

Gazzetta team
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αζωίδης

bet365

Ιδανικά άρχισε για τους Έλληνες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο κάτω των 21 ετών στο Σεράγεβο, με τον Γιώργο Αζωίδη να αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ευρώπης στα -66 κιλά.

Τρία τα χρυσά πλέον για τον 20χρονο τζουντόκα (έχει κι ένα ασημένιο από τη διοργάνωση του 2009), ο οποίος μετά το 2010 και το 2012, υπερασπίστηκε τον τίτλο του στην πόλη της Βοσνίας, ανεβαίνοντας εκ νέου στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στον τελικό της κατηγορίας του ο Αζωίδης επικράτησε του Γερμανού Άντονι Ζινγκ, ενώ πρώτα είχε ξεπεράσει με επιτυχία τα εμπόδια των Μπουζουργκμεχρ Κοντίρι (Ρωσία), Μικαλάι Φιλ Λευκορωσία) και Ματέο Πίρας (Ιταλία). Στον ημιτελικό, ο πρωταθλητής μας νίκησε με Ippon και τον Ούγγρο Μάρτιν Βεγκβαρί, για να πανηγυρίσει στη συνέχεια μια ακόμη σπουδαία επιτυχία, παρά τα έντονα παράπονα που υπήρξαν από την ελληνική πλευρά και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Ηλιάδη για τη διαιτησία.

Στην ίδια κατηγορία ο Γιώργος Φωτιάδης ηττήθηκε από τον Σλοβάκο Ματέι Πόλιακ και αποκλείστηκε πρόωρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα