Τρεις Ισπανοί ντοπέ

Gazzetta team
Τρεις Ισπανοί ντοπέ

bet365

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι Ισπανοί τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, με τρεις αθλητές του στίβου να πιάνονται στα… δίχτυα του Οργανισμού Αντιντόπινγκ της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από την επικεφαλής του Οργανισμού Άνα Μουνιόθ, τα «θετικά» δείγματα, τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαιώθηκαν από το διαπιστευμένο εργαστήριο της WADA στη Λωζάννη, δόθηκαν κατά τη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος στίβου τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς ωστόσο η πρόεδρος να ανακοινώσει δημόσια τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με τη Marca, πάντως, πρόκειται για τους δρομείς, Αλμπέρτο Λοθάνο, Σέρτζιο Σάντσεθ και Άνχελ Μουγέρα. Οι αθλητές τέθηκαν σε περιορισμό, ενώ από τους αρμόδιους φορείς κινούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να παρθεί η τελική απόφαση για την τιμωρία τους.

Η Ισπανία προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί και να αλλάξει την εικόνα της, σε ό,τι αφορά το ντόπινγκ, μετά τα δύο μεγάλα σκάνδαλα που ξέσπασαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Υποθέσεις που στέρησαν ίσως από τη Μαδρίτη τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, αφού η επικρατούσα μέχρι σήμερα αντίληψη, ότι οι Ίβηρες αντιμετωπίζουν «ρηχά» ένα μείζον ζήτημα που «καίει» τον παγκόσμιο αθλητισμό -και παρότι εντάχθηκε στους νόμους του κράτους και αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα- δεν έχει αλλάξει.

Τον περασμένο Απρίλιο, άλλωστε, το δικαστήριο της Μαδρίτης τιμώρησε με ένα μόλις χρόνο φυλάκισης τον εγκέφαλο της υπόθεσης «Puerto», γιατρό Εουφεμιάνο Φουέντες κι ενώ είχαν αποκαλυφθεί συγκλονιστικά στοιχεία, με αθλητές από όλο το φάσμα του αθλητισμού να μετέχουν ενεργά στην «επιχείρηση». Μια ιστορία που έπληξε το κύρος της χώρας…

«Είναι προφανές ότι όποτε έρχεται στο φως μια ανάλογη ιστορία, είναι ένας σοβαρός λόγος για να θλιβόμαστε. Γιατί αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές δεν σέβονται τους κανόνες. Παράλληλα όμως είναι ένα καλό σημάδι ότι κάποια πράγματα λειτουργούν σωστά», σχολίασε μεταξύ άλλων η Μουνιόθ.

 

Τελευταία Νέα