Η πάλη είναι εδώ! Για πάντα!

Gazzetta team
Η πάλη είναι εδώ! Για πάντα!

bet365

Οι... αθάνατοι σεβάστηκαν την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων και δεν προχώρησαν στο μεγάλο ατόπημα! Έτσι η πάλη παραμένει Ολυμπιακό αγώνισμα!

Η κρίσιμη ψηφοφορία έγινε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στο Μπουένος Άϊρες μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση να ανατεθούν στο Τόκυο οι Αγώνες του 2020! Η πάλη μπήκε στην ψηφοφορία μαζί με τον σκουός και έναν συνδυασμό... μπέιζμπολ και σόφτμπολ και φυσικά κέρδισε και μάλιστα από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 49 ψήφους!

Ένα άθλημα που πηγάζει από τα αρχαία χρόνια και τους αγώνες στην Ολυμπία θα ήταν εγκληματικό προς το ίδιο το Ολυμπιακό πνεύμα να... αποβάλλονταν χωρίς λόγο. Τελικά το σχέδιο αυτό δεν πέρασε και η πάλη θα συνεχίσει να κοσμεί το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις επόμενες δεκαετίες!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος δήλωσε από το Μπουένος Αϊρες για την απόφαση της ΔΟΕ για την πάλη:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίηση της για την διατήρηση της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η απόφαση είναι σίγουρο ότι γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό απ' όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στον κόσμο, καθώς η πάλη είναι συνυφασμένη με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς την παρουσία του ιστορικού αθλήματος.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης θεωρεί ότι έβαλε ένα λιθαράκι για την παραμονή του αθλήματος στο πρόγραμμα των Αγώνων, με την άμεση κινητοποίηση και τις κοινές μας δράσεις, που είχαν παγκόσμια απήχηση.

Παντού στον κόσμο, στη συνείδηση όλων των ανθρώπων, η δύναμη και το πάλεμα είναι συνυφασμένα με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και αυτό δεν μπορούσε να το αλλάξει κανείς!

Οι προσπάθειες που έγιναν από τη νέα ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας πάλης σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις αλλαγές στους κανονισμούς, την επέκταση των κατηγοριών στις γυναίκες και την πάταξη της διαφθοράς στους κόλπους του αθλήματος, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα κι όλοι σήμερα είμαστε χαρούμενοι που διορθώθηκε η αδικία και η κληρονομιά των αρχαίων μας προγόνων, μέσω της πάλης, θα συνεχίζει τη λαμπρή της πορεία στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Τελευταία Νέα