Τρία μετάλλια ο Κωστάκης

Gazzetta team
Τρία μετάλλια ο Κωστάκης

bet365

Ιδανικά «έπεσε» για τα γαλανόλευκα χρώματα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης για αθλητές με αναπηρία στο Μόντρεαλ, με τον Γιάννη Κωστάκη να κατακτά το χάλκινο στα 50μ πεταλούδα S3.

Μετά το χρυσό στα 50μ. πρόσθιο SB2 και το χάλκινο στα 200μ. ελεύθερο S3 ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε το τρίτο του μετάλλιο στη διοργάνωση και όγδοο συνολικά για την ελληνική αποστολή στους αγώνες. Ο χρόνος του Κωστάκη ήταν 1:03.45, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Σουηδί Μίκαελ Φρέντρικσον, ο οποίος κατάφερε στην τελευταία χεριά να ανέβει στο δεύτερο σκαλί με 1:03.15. Παγκόσμιος πρωταθλητής με νέο παγκόσμιο ρεκόρ αναδείχθηκε ο Ουκρανός Ντμίτρο Βίνοχραντετς με 55.78.

Στους άλλους τελικούς με ελληνική συμμετοχή ο Βασίλης Τσαγκάρης δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στα 50μ πρόσθιο SB3, παρότι στα πρωινά προκριματικά είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο. Ο πρωταθλητής μας έμεινε στην τέταρτη θέση του αγωνίσματος με 54.56.

Τέλος, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατέλαβε την 5η θέση στα 100μ. ύπτιο S13 με προσωπικό εφετινό ρεκόρ. Ο κάτοχος 10 μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, καλύπτοντας την απόσταση σε 1:02.05.

 

Τελευταία Νέα