Ολοκλήρωσε τη συλλογή ο Μπολτ!

Gazzetta team
Ολοκλήρωσε τη συλλογή ο Μπολτ!

bet365

Ο Γιουσέιν Μπολτ έκανε το «τρία στα τρία» στη Μόσχα, πανηγυρίζοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, και το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ.

Η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έπεσε στη ρωσική πρωτεύουσα, με τον Τζαμαϊκανό να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή, εκτός από τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μπορεί στόχος αυτή τη φορά να μην ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως τα τρία χρυσά τον καθιστούν πλέον ως τον κορυφαίο στη διοργάνωση εν ενεργεία αθλητή, φτάνοντας σε σύνολο τα οκτώ, όπως ο Καρλ Λιούις και ο Μάικλ Τζόνσον.

Στον τελικό, η Τζαμάικα πήρε την πρωτιά με 37.36, που είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, με δεύτερη την ομάδα των ΗΠΑ (37.66) και τρίτη την Μεγάλη Βρετανία με 37.80.

Τζαμάικα και στις γυναίκες

Στον αντίστοιχο τελικό των γυναικών η Τζαμάικα είχε και πάλι τον πρώτο λόγο, με τις Ράσελ, Στιούαρτ, Καλβέρτ και Φρέιζερ Πράις να τερματίζουν σε 41.29 με νέο ρεκόρ αγώνων, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το 2009. Αυτή τη φορά οι Αμερικανίδες δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά μένοντας στην 3η θέση με 42.75, ενώ στο δεύτερο σκαλί ανέβηκε η Γαλλία με 42.73. Πρόσωπο της διοργάνωσης η Φρέιζερ, που, όπως και ο Μπολτ, φεύγει από τη Ρωσία με τρία χρυσά.

Έκανε την έκπληξη η Σουμ

Τέλος, στα 800μ των γυναικών, η Γιουνίς Τζέπκοετς Σουμ έκανε την έκπληξη πανηγυρίζοντας το χρυσό μετάλλιο με 1:57.38. Η Κενυάτισσα έκοψε πρώτη το νήμα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με 1:57.80 την Ρωσίδα, Μαρίγια Σαβίνοβα, η οποία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και στην τρίτη την Αμερικανίδα Μπρέντα Μαρτίνεζ με 1:57.91, που είναι ατομικό ρεκόρ.

 

Τελευταία Νέα