Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Νικολαΐδου

Gazzetta team
Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Νικολαΐδου

bet365

Η σεζόν ανήκει στην Κατερίνα Νικολαΐδου η οποία μετά τα χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Μεσογειακούς Αγώνες αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη διοργάνωση για αθλητές κάτω των 23 ετών στο Λιντζ.

Απίστευτη χρονιά για τη νεαρή πρωταθλήτρια της κωπηλασίας που έχει βάλει τη σφραγίδα της σε όλα τα μεγάλα ραντεβού της περιόδου, κατακτώντας το ένα μετά το άλλο τα μετάλλια. Τελευταία μεγάλη διάκριση ήρθε στους αγώνες της Αυστρίας και η αυλαία έπεσε με την Νικολαΐδου να ανεβαίνει για μια ακόμη φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο σκιφ ελαφρών βαρών, κάνοντας επίδειξη δύναμης στον τελικό της κατηγορίας.

Το βάθρο συμπλήρωσαν η Λευκορωσίδα Αλένα Κριβασεγιένκα και η Γιαπωνέζα Αγιάμι Όλσι.

Στον δεύτερο ελληνικό τελικό της ημέρας, η δίκωπος άνευ με τους Κωνσταντίνο Χρηστομάνο και ο Αλέξανδρο Δαφνή κατέλαβαν την πέμπτη θέση, μένοντας μακριά από τα μετάλλια.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές και στους μικρούς τελικούς, ο Διονυσης Αγγελοπουλος τερμάτισε πρώτος στο σκιφ και κατετάγη 7ος στη γενική κατάταξη. Επίσης, η Ελένη Διαμάντη τερμάτισε 2η στο αντίστοιχο αγώνισμα των νέων γυναικών και πήρε την 8η θέση στη γενική.

Τέλος, την 6η θέση στον Γ´ τελικό του διπλού σκιφ Ελ βαρών κατέλαβαν οι Μαγγλάρας-Αγγελόπουλος και κατετάγησαν 18οι στο σύνολο.

 

Τελευταία Νέα