Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είναι εδώ!

Gazzetta team
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είναι εδώ!

bet365

Η Εθνική πόλο των γυναικών έκανε και πάλι το… θαύμα της! Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έστειλε σπίτι της την Ιταλία και με 13-12 στα πέναλτι πήρε μεγάλη πρόκριση για την οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη.

Δύο χρόνια από τον μεγάλο ημιτελικό με το συγκρότημα της γειτονικής χώρας στο Παγκόσμιο της Σανγκάης το 2011 η ελληνική ψυχή μίλησε και πάλι! Μπορεί ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να χάθηκε πέρυσι κόντρα στην ίδια ομάδα, αυτή τη φορά όμως τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έβαλαν τη σφραγίδα τους ως κάτοχοι του τίτλου.

Αμφίρροπη η αναμέτρηση αλλά στα κρίσιμα σημεία οι διεθνείς μας είχαν τις λύσεις, εκτελώντας με ψυχραιμία από την… άσπρη βούλα, αφού ούτε η κανονική διάρκεια (9-9), ούτε η παράταση (10-10) ανέδειξαν νικητή. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική τη Δευτέρα (9/7, 6μ.μ.) η Αυστραλία, για μια θέση στην τελική τετράδα.

Κορυφαίες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι Μανωλιούδακη, Τσουκαλά και Ρουμπέση που πέτυχαν τέσσερα και από τρία τέρματα οι δύο τελευταίες αντίστοιχα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 1-2, 4-2
3λεπτη παράταση: 1-1, 0-0
Πέναλτι: 2-3
Ιταλία (Φ.Κόντι): Γκίγκλι, Γκαριμπότι 1, Ραντίτσι 2, Κεϊρόλο, Αϊέλο, Ντι Μάριο 3, Μπιανκόνι 3, Έμολο 2, Παλμιέρι, Κότι 1, Φρασινέτι.
Ελλάδα (Γ.Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Β.Διαμαντοπούλου, Ψούνη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 3, Μανωλιουδάκη 4, Ε.Πλευρίτου.

 

Τελευταία Νέα