Μπολτ: «Είμαι καθαρός»

Gazzetta team
Μπολτ: «Είμαι καθαρός»

bet365

Ο Γιουσέιν Μπολτ έβγαλε εαυτόν έξω από τους «βρώμικους» αθλητές, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχει με το ντόπινγκ.

Μετά τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με τρία χρυσά σε ισάριθμα αγωνίσματα, όπως είχε κάνει και στο Πεκίνο, ο Τζαμαϊκανός πρωταθλητής επέστρεψε στη βρετανική πρωτεύουσα για το Diamond League που θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου, παράλληλα με την επέτειο του ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στο νησί.

Ο στίβος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα τις προηγούμενες εβδομάδες με τα κρούσματα ντόπινγκ του Τάισον Γκέι, του Ασάφα Πάουελ και της Σερόν Σίμπσον, κορυφαίων ονομάτων στον κλασικό αθλητισμό. Ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του η ατμόσφαιρα είναι «βαριά» αφού το τελευταίο διάστημα το ντόπινγκ κυριαρχεί, με το πρώτο δυνατό χτύπημα να δίνεται στα μέσα Ιουνίου με το θετικό δείγμα της Βερόνικα Κάμπελ. Όμως ο Μπολτ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εν όψει του μίτινγκ δήλωσε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με απαγορευμένες ουσίες.

«Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά θα μας πάνε πίσω για λίγο. Ελπίζω όμως να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεχάσουν γρήγορα ό,τι συνέβη, με τις επιδόσεις μου. Εγώ είμαι καθαρός», τόνισε χαρακτηριστικά και εξήγησε το γιατί…

«Αν ανατρέξετε στο 2002 θα δείτε τι έκανα από τότε που ήμουν 15 ετών. Ήμουν ο νεότερος αθλητής που κέρδισα παγκόσμιο τίτλο στα 15, έκανα παγκόσμιο ρεκόρ στις μικρές κατηγορίες στα 17 και στα 18. Κατέρριψα κάθε παγκόσμιο ρεκόρ, σε κάθε διοργάνωση. Για μένα, έδειξα από μικρός ότι θα γινόμουν σπουδαίος».

Και συμπλήρωσε: «Γεννήθηκα για να εμπνέω τον κόσμο και να τρέχω. Μου δόθηκε ένα χάρισμα. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, στην ομάδα μου και στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Και ξέρω ότι είμαι καθαρός».

 

Τελευταία Νέα