«Και δεμένοι θα κερδίζουμε»

Gazzetta team
«Και δεμένοι θα κερδίζουμε»

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Δεύτερο μετάλλιο, ασημένιας απόχρωσης αυτή τη φορά, για την ελληνική μαραθώνια κολύμβηση στη Βαρκελώνη, με τον προπονητή Νίκο Γέμελο να σημειώνει ότι οι Έλληνες ακόμη και δεμένοι θα κερδίζουν.

Μετά τα 10χλμ και τον Σπύρο Γιαννιώτη, σειρά πήρε το ομαδικό των 5χλμ με τους Γιαννιώτη, Αραούζου και Φωκαΐδη να πανηγυρίζουν το ασημένιο μετάλλιο. Δύσκολες οι εποχές, ακόμη πιο δύσκολη η προετοιμασία, αλλά όπως απέδειξαν οι αθλητές μας δεν το έχουν σε τίποτα να φέρουν τα πάνω κάτω και να πρωταγωνιστήσουν σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις της ελληνικής ομάδας με τους αθλητές μας να δικαιώνονται και τον προπονητή Νίκο Γέμελο να δίνει την εικόνα… «Ήταν μια δυνατή κούρσα, με σωστό προγραμματισμό από τα παιδιά, τα οποία έθεσαν τις βάσεις γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία από τον πρώτο γύρο. Είναι γεγονός ότι οι Γερμανοί, από τους οποίους και χάσαμε, ήταν καλύτεροι από μας και πήραν δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Όπως κι εμείς ήμασταν καλύτεροι από τους υπόλοιπους και δίκαια φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, κρατώντας την πατρίδα στους ώμους των τριών αυτών παιδιών. Ήταν μια μεγάλη διάκριση. Ο στόχος μας είναι να διατηρηθούμε με σωστή προετοιμασία σε υψηλό επίπεδο», σχολίασε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται για να παραμείνει η ανοιχτή μας θάλασσα σε υψηλό επίπεδο, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά, απλά χαίρομαι που κατακτήσαμε ακόμα ένα μετάλλιο. Όταν τελειώσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά, το Πανελλήνιο κλασικής κολύμβησης στη Λαμία, τότε θα μπορέσω να κάνω τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς και να θέσω τις βάσεις για νέες επιτυχίες στο άθλημα. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται προσοχή, χρειάζονται κάτι παραπάνω έτσι ώστε να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο. Όχι πολλά πράγματα, λίγα και σημαντικά. Όπως είναι το να υπάρχουν ανοιχτά κολυμβητήρια για να προετοιμαζόμαστε.

Το έχω ξαναπεί, το λέω και σήμερα και το επαναλαμβάνω. Τα παιδιά αυτά, ακόμα και δεμένα να τα έχεις, θα πάνε να κολυμπήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν. Αυτό που ζητάμε, λοιπόν από την Πολιτεία και την Ομοσπονδία είναι να έχουμε λυμένα τα χέρια και τα πόδια μας. Την καρδιά μας δεν μπορεί κανείς να την κρατήσει δεμένη. Δεν θέλουμε, όμως, δεμένα χέρια και πόδια, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την πατρίδα μας ψηλά σε πρωταγωνιστικό επίπεδο».

 

Γιαννιώτης: «Πρωταγωνιστές»

Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής συνολικά στη Βαρκελώνη, ο Σπύρος Γιαννιώτης κρέμασε στο στήθος το δεύτερο μετάλλιο, δηλώνοντας μετά τη νέα επιτυχία: «Το αργυρό μετάλλιο ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην Κέλλυ όσο και στον Αντώνη για αυτή την πολύ καλή κούρσα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο, το γεγονός πως πλέον η χώρα μας πρωταγωνιστεί σε Παγκόσμιο επίπεδο».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα