Μετρούν αντίστροφα…

Gazzetta team
Μετρούν αντίστροφα…

bet365

Από το βράδυ της Τετάρτης (24/7) οι ομάδες χάντμπολ σε άνδρες και γυναίκες μπήκαν στο κλίμα της νέας περιόδου, καθώς έγινε η κλήρωση των νέων πρωταθλημάτων, με φόντο τον Παρθενώνα.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η ΟΧΕ υποδέχθηκε τους πρωταγωνιστές και μη του αθλήματος στο Μουσείο της Ακρόπολης σε μια εκδήλωση για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, πραγματοποιώντας παράλληλα τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία νέου υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, της Γενικής Γραμματέας Αθλητισμού κα Κυριακής Γιαννακίδου, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος και έκανε την κλήρωση της Α1 Ανδρών.

Χωρίς ντέρμπι θα ανοίξει η αυλαία της νέας σεζόν για τους άνδρες, με την πρώτη αγωνιστική να ορίζεται για τις 28 Σεπτέμβρη, όπου η νταμπλούχος ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην Κατερίνη για τον αγώνα με τον Αρχέλαο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις του ΓΑΣ Κιλκίς με τον Φίλιππο, αλλά και αυτή ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΧΑΝΘ. Εύκολη αποστολή για τον Διομήδη που υποδέχεται στο Άργος την Αναγέννηση Βύρωνα.

Ντέρμπι θα δούμε από την 3η αγωνιστική κι έπειτα, με τον Διομήδη να φιλοξενεί στο κλειστό της Αγίας Τριάδας την ΑΕΚ, ενώ την 5η αγωνιστική η Ένωση κάνει και πάλι επικίνδυνη έξοδο, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων.

Πρόωρο ντέρμπι στις γυναίκες

Αντίθετα, η κληρωτίδα είχε άλλα σχέδια για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, που θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Οκτωβρίου. Πρώτη αγωνιστική και η έναρξη θα γίνει με το μεγάλο ματς ανάμεσα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και την κυπελλούχο Νέα Ιωνία, σε ένα άτυπο Σούπερ Καπ.

Η πρεμιέρα σε άνδρες και γυναίκες

Α1 Ανδρών
Αρχέλαος Κατερίνης- ΑΕΚ
Αερωπός Έδεσσας- ΑΣΕ Δούκα
ΓΑΣ Κιλκίς- Φίλιππος Βέροιας
Διομήδης Άργους- Αναγέννηση Βύρωνα
ΠΑΟΚ- ΧΑΝΘ
Φοίβος Συκεών- Ποσειδώνας Λουτρακίου

Α1 Γυναικών
Ορμή Λουξ- Μέγας Αλέξανδρος
Αμύντας Αμυνταίου- Πρωτοπόροι
ΕΑΧ Χανιά- Αναγέννηση Άρτας
ΠΑΟΚ- Νέα Ιωνία

«Ασφαλισμένοι όλοι οι διεθνείς»

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου στην ομιλία του στο περιθώριο της κλήρωσης των πρωταθλημάτων έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ενώ είχε ευχάριστα νέα να ανακοινώσει για τη νέα περίοδο, καθώς το άθλημα βρήκε «στέγη» όπως και πέρυσι στον OTE TV, κάνοντας επίσης γνωστή τη συμφωνία με ένα νέο χορηγό, που θα παρέχει πλήρη ιατρική κάλυψη σε όλους τους αθλητές των εθνικών ομάδων.

«Την περσινή χρονιά είχαμε συναρπαστικούς αγώνες και τελικούς που έφεραν την αγωνία στο κατακόρυφο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και την διαιτησία, η οποία εκτέλεσε τα δύσκολα καθήκοντα της με άψογο τρόπο. Σε μία δύσκολο εποχή από κάθε άποψη και μετά από απουσία ενός χρόνου από την τηλεόραση, το άθλημα κατόρθωσε να έχει δίπλα του το κανάλι του ΟΤΕ TV. Με 21 ζωντανές μεταδώσεις έδωσε στο άθλημα την τηλεοπτική στέγη και την απαραίτητη προβολή που τόσο χρειαζόταν. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και τους χορηγούς AVIS, KEMPA, HUMMEL, οι οποίοι συμβάλλουν στην στήριξη των δραστηριοτήτων μας», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας.

Και συμπλήρωσε: «Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αποκαλύψω για πρώτη φορά έναν νέο χορηγό, την εταιρεία διαχείρισης υγείας αθλητών Athens Sports Clinic, η οποία μέσω του ιατρικού κέντρου Περιστερίου και του ιατρού Σταύρου Αλευρογιάννη θα παρέχει πλήρη ιατρική κάλυψη στους αθλητές όλων των Εθνικών μας Ομάδων.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά δεν θεωρώ ότι είναι σωστό σήμερα να αναλύσω λεπτομερώς τα δεδομένα, καθόσον εκτιμώ ότι λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζουμε. Απλά και μόνο θα αναφερθώ ότι είμαστε αναγκασμένοι να πορευτούμε με ότι μας διαθέτει η πολιτεία στα πλαίσια της γενικότερης δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Θα πρέπει λοιπόν να συστρατευτούμε όλοι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα και το προιόν του αθλήματος και να προσεγγίσουμε μέσω νέων χορηγών περαιτέρω ιδιωτική χρηματοδότηση. Πάντως η συνάντηση με τον κ. Ανδριανό το μεσημέρι μας έδωσε μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον».

«Αλλαγές με στόχο το θέαμα και την προβολή»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Αθανάσιος Μανδάς λίγο πριν την κλήρωση ανέφερε: «Χαίρομαι πολύ που βλέπω μία γεμάτη αίθουσα από ανθρώπους που αγαπούν το χάντμπολ σε έναν πολύ οικείο χώρο για μένα. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος με την έγκριση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας προχώρησε σε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, οι οποίες έχουν σαν στόχο το καλύτερο θέαμα και την μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος. Συγκεκριμένα στην Α1 Ανδρών και στην Α1 Γυναικών οι πρωταθλητές θα κρίνονται στις 3 νίκες και όχι στις 2, όπου και ίσχυε μέχρι και φέτος. Επίσης στην Α1 Ανδρών προστέθηκε και μικρός τελικός για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 3 και 4 μετά την λήξη των πλέι οφ. Άλλη μια σημαντική τροποποίηση είναι η διεύρυνση των αγωνιστικών ημερών στην Α1 Ανδρών, αφού εκτός του Σαββατοκύριακου, αγώνες μπορούν να διεξάγονται πλέον Παρασκευή και Δευτέρα, ειδικότερα για τα παιχνίδια που δεν έχουν μετακίνηση, αποφορτίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις δύο παραδοσιακές αγωνιστικές ημέρες. Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών θα αρχίσει στις 28 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαΐου. Η Α1 Γυναικών αρχίζει στις 19 Οκτωβρίου, ενώ η Α2 Ανδρών στις 2 Νοεμβρίου.Εύχομαι σε όλες τις ομάδες, καλή επιτυχία και καλή αγωνιστική σεζόν.

«Θα προσπαθήσω χωρίς υποσχέσεις»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός είπε από την πλευρά του: «Μπορούμε να φέρουμε όλο και περισσότερα παιδιά στο άθλημα για να υπάρξουν στο μέλλον όλο και περισσότερες επιτυχίες. Θα προσπαθήσω χωρίς υποσχέσεις να στηρίξω όσο μπορώ το χάντμπολ και γενικότερα όλες τις ομοσπονδίες», ενώ η Γενική Γραμματέας κα Κυριακή Γιαννακίδου επεσήμανε: «Εύχομαι το άθλημα να έχει όσο περισσότερο μεγαλύτερη ανάπτυξη. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια υγιή που κάνετε».

 

Τελευταία Νέα