Τον ανοίγουν και τον ελέγχουν!

Φώτης Καρακούσης
Τον ανοίγουν και τον ελέγχουν!

bet365

Κάλεσμα στον κόσμο να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό απηύθυνε ο νέος πρόεδρος του ΑΟ Ηλίας Μιχαλαριάς, ανακοινώνοντας την μείωση εγγραφής που θα είναι στα 60 ευρώ. Ο επικεφαλής του Συλλόγου επισήμανε πως μέσα στο Σεπτέμβριο θα υπάρξουν και τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου.

Έχοντας μόλις δύο εβδομάδες θητείας, είναι λογικό να μην είχαν πολλά να πουν, άλλωστε για τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αυτό που προέχει και αυτό άλλωστε κάνουν, είναι να υπάρξει έλεγχος προκειμένου να φανεί ποιο είναι τελικά το χρέος του Συλλόγου. Έναν έλεγχο που προανήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΑΟ Ηλίας Μιχαλαριάς.

Ο επικεφαλής της... μάνας του λόχου έχοντας δίπλα του, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καρανάσο, και τον πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής του ΤΑΑ, Μανώλη Λαδουκάκη αναφέρθηκε σε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται, στάθηκε στο θα υπάρξει οικονομικός έλεγχος, ενώ ανακοίνωσε την μείωση της συνδρομής, ανοίγοντας ουσιαστικά τον Ερασιτέχνη στον κόσμο.

Ειδικά για το θέμα αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως για τον πρώτο χρόνο όποιος ήθελε να γραφτεί μέλος θα έπρεπε να δώσει 50 ευρώ εγγραφή και 120 (10 κάθε μήνα) συνδρομή. Πλέον δεν θα δώσει λεφτά για εγγραφή και η συνδρομή πέφτει στα 60 ευρώ, κάτι που σίγουρα αναμένεται να κάνει αρκετό κόσμο να γραφτεί μέλος του Συλλόγου.

«Δεν είχαμε οργάνωση και τρέξιμο»

Αρχικά ο Ηλίας Μιχαλαριάς επισήμανε: «Οργανώνουμε τον Παναθηναϊκό σε όλους τους τομείς, εκεί που πάσχει ο σύλλογος είναι η οργάνωση. Για παράδειγμα υπήρχε τμήμα του Παναθηναϊκού που είχε αγώνες και ο Έφορος ήταν διακοπές.

Το διοικητικό προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Είμαστε ανοργάνωτοι και αυτό θα κάνουμε πρώτα απ' όλα, να οργανώσουμε τον Παναθηναϊκό. Θέλω επίσης ν' αναφερθώ σε μια λανθασμένη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, κάποιοι λένε ότι πήρε τον Ερασιτέχνη η Θύρα 13, δεν είναι έτσι. Είμαστε μια παρέα οπαδών του Παναθηναϊκού και θέλουμε να βοηθήσουμε τον σύλλογο να βγει από το τέλμα. Αυτή την στιγμή ουσιαστικά αναλάβαμε διότι δεν υπήρχε άλλη λύση και δεν θέλαμε να οδηγηθούμε πάλι στο Πρωτοδικείο.

Στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να έχει ανάπτυξη και τμήματα, σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι Παναθηναϊκός. Το ζήτημα είναι να υπάρχει ο Ερασιτέχνης και να κάνουμε σωστή διαχείριση.

Πρώτο μέλημα είναι να κάνουμε έναν λογιστικό έλεγχο για να μάθουμε λεπτομερώς τα χρέη και στην συνέχεια να βάλουμε κάτω τα έσοδα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα συνολικό πλάνο για τα τμήματα μας. Δεν θέλουμε ο Παναθηναϊκός να είναι ένα κακόμοιρο σωματείο, θέλουμε να υπάρχουν ομάδες σε όλα τα τμήματα, μπορεί κάποιες να μην κάνουν πρωταθλητισμό, όμως μπορούν να έχουν αξιοπρεπή πορεία».

«Ευχαριστούμε και θέλουμε μαζί μας τον κύριο Μακρόπουλο»

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην πρόεδρο Αχιλλέα Μακρόπουλο τον οποίο κάλεσε να είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια: «Θέλω να κάνω ειδική μνεία στον κ. Μακρόπουλο που με μεγάλο προσωπικό κόστος τράβηξε το καράβι για δύο χρόνια.

Πραγματικά τον ευχαριστούμε που μπόρεσε και κράτησε σε ένα καλό επίπεδο τον Ερασιτέχνη, τηρουμένων των αναλογιών. Έχουμε συναντηθεί μαζί του και θα μας βοηθήσει, βεβαίως δεν έχουμε αναφερθεί στο οικονομικό κομμάτι έως τώρα, είναι όμως δεδομένη η βοήθεια του.

Όπως ελπίζουμε να είναι κοντά μας και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ήδη αρκετοί έχουν προσφερθεί να μας βοηθήσουν σε διάφορους τομείς».

Οι εγγραφές και τα διαρκείας

Όσον αφορά το άνοιγμα του Ερασιτέχνη αλλά και τα εισιτήρια διαρκείας των τμημάτων ανέφερε: «Από την ερχόμενη εβδομάδα μειώνεται η συνδρομή στον Ερασιτέχνη πλέον στα 60 ευρώ με μια απλή αίτηση και φωτοτυπία ταυτότητας.

Επίσης στα ομαδικά αθλήματα θα υπάρξει ένα ενιαίο διαρκείας αξίας 70 ευρώ, αλλά και μεμονωμένα για κάθε άθλημα, αξίας 30 ευρώ. Επίσης, αν και γνωρίζουμε τις δυσκολίες της εποχής, θα υπάρξει και ένα Vip εισιτήριο για κάθε άθλημα με 100 ευρώ».

Στην συνέχεια υπήρξαν οι καθιερωμένες ερωτήσεις προς το πρόεδρο του Ερασιτέχνη.

Ο πρώτος στόχος ποιος είναι;

«Το ζήτημα είναι να γίνει ένα συνολικό πλάνο και να τρέξουμε την κατάσταση. Έχουν έρθει χρέη πολλαπλάσια μόνο και μόνο γιατί δεν εκπροσωπηθήκαμε σε δικαστική διαμάχη και από εκεί που χρωστάγαμε 10 δραχμές τώρα έχει πάει 30. Σκοπός είναι να μην δημιουργηθούν νέες εκκρεμότητες και σιγά- σιγά να μειώσουμε το χρέος».

Θα βγουν ονόματα για το ποιοι φταίνε για την οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη;

«Θα βγει πότε έγιναν ποια χρέη και τότε ο κόσμος θα μπορέσει να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Πότε τελειώνει ο λογιστικός έλεγχος;

«Σίγουρα θα πάρει όλο το υπόλοιπο του καλοκαιριού οπότε από Σεπτέμβριο θα κάνουμε το πλάνο μας. Γι΄ αυτό και είμαστε πολύ φειδωλοί για τα πλάνα μας. Μας καίνε τα ομαδικά αθλήματα αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος να χαλάσει θα πετύχουμε να μην χρωστάει ο Παναθηναϊκός τίποτα μετά το τέλος αυτής της σεζόν, όπως σε μεγάλο βαθμό έκανε η διοίκηση Μακρόπουλου. Υπάρχει ένα μικρό υπόλοιπο από την ΠΑΕ που θα μπει τώρα γιατί είμαστε σε συνεννόηση με την ΠΑΕ».

Πού βρισκόμαστε στο θέμα της σύμβασης με την ΠΑΕ για την εκμίσθωση της Λεωφόρου;

«Είμαστε σε συζητήσεις, έχουμε καλό επίπεδο συνεννόησης και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε ποσά».

Υπάρχουν ενέργειες στα σκαριά για άλλα έσοδα;

«Εκτός από τη συνδρομή εκπονείται χορηγικό πρόγραμμα για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε χορηγούς. Τυπώνουμε ένα ενημερωτικό. Θα είναι επίσης οι συνδρομές στις ακαδημίες. Δεν γίνεται να έχεις στην κολύμβηση 730 παιδιά και να μην έχεις έσοδα. Θα αλλάξει και ο τρόπος καταβολής των συνδρομών. Σκεφτόμαστε να γίνουν κάποια έργα στη Λεωφόρο για να στηριχθούν περισσότερο οι ακαδημίες».

Με την ΠΑΕ υπάρχει συνεννόηση για περαιτέρω βοήθεια;

«Είμαστε διοίκηση εδώ και μόλις δύο εβδομάδες και έχουμε οργασμό ιδεών. Έχουμε πολλές σκέψεις. Θέλουμε να λειτουργήσουμε ενωτικά. Πάνω απ’ όλα είμαστε οπαδοί και αυτό κάποιες φορές λένε ότι είναι μείον μας. Θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν την κόλλα που θα λειτουργήσει σαν να είμαστε ένα. Υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με όλους τους φορείς του Παναθηναϊκού και για πρώτη φορά μπορεί να υπάρξει στην πραγματικότητα το ενιαίος και αδιαίρετος».

Εγκαταστάσεις πέριξ της Λεωφόρου έχετε σκεφτεί;

«Είμαστε η ομάδα της Αθήνας και έχουμε μηδέν ώρες σε κλειστά γυμναστήρια της Αθήνας. Δεν γίνεται ο Ερασιτέχνης να έχει τόσο άσχημη αντιμετώπιση από το Δήμο Αθηναίων. Έχουμε χρέος 2.000 ευρώ στο Δήμο και το έχουμε διακανονίσει και αυτό που πήραμε είναι κάποιες ώρες για το Γουδί. Μπορούμε να δημιουργήσουμε κλειστό, άπλετος χώρος πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου».

Για την Κυψέλη έχετε κάνει κάτι;

«Έχουμε συμφωνία με τον Πανελλήνιο. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Υπάρχει επίσης η προοπτική δημιουργίας ενός νέου πολυχώρου. Μπορεί να έχουμε μια συνεργασία με το ΟΑΚΑ για το στίβο. Στόχος είναι να υπάρξουν ακαδημίες του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα».

Για το τέλος ο Μιχαλαριάς άφησε το μήνυμά του στον κόσμο, «Όλοι μαζί οι φίλαθλοι μπορούμε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από το τέλμα. Το καράβι έχει ανάποδους ανέμους αλλά θα το φέρουμε σε ίσιο δρόμο». Όσο για τον Καρανάσο επεσήμανε: «Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, εδώ είμαστε. Ο Παναθηναϊκός χτίζεται. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα νέο οικοδόμημα και έχουμε την ανάγκη της βοήθειας όλων».

 

Τελευταία Νέα