Αποσύρεται η Τρίκετ

Gazzetta team
Αποσύρεται η Τρίκετ

bet365

Αυτή τη φορά το αντίο είναι οριστικό. Η Λίμπι Τρίκετ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση σε ηλικία 28 ετών.

Μπορεί τον Δεκέμβριο του 2009 να είχε προβεί στην ίδια ανακοίνωση και να επέστρεψε 9 μήνες μετά, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η κορυφαία Αυστραλή κολυμβήτρια και μια από τις καλύτερες της πισίνας παγκοσμίως έριξε τους τίτλους τέλους στην καριέρα της, καθώς ένας τραυματισμός στον καρπό που την ταλαιπωρεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν της επιτρέπει να βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο.

Σε αυτή τη 10χρονη πορεία της, η Τρίκετ πανηγύρισε παγκόσμια ρεκόρ, ολυμπιακά μετάλλια και παγκόσμιους τίτλους στα αγωνίσματα του ελεύθερου και στην πεταλούδα, επιτεύγματα που όπως είπε θα έχει να θυμάται στο μέλλον.

«Πάντα θα υπάρχει ένα συναίσθημα μελαγχολίας και λύπης, όμως έχω όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες να θυμάμαι. Νιώθω πολύ καλά με την επιλογή μου και κυρίως νιώθω έτοιμη να προχωρήσω παραπέρα και να κάνω το επόμενο βήμα στη ζωή μου», δήλωσε μεταξύ άλλων η Τρίκετ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Τρίκετ είναι η πιο γρήγορη κολυμβήτρια όλων των εποχών στην Αυστραλία με 23.97 στα 50μ ελεύθερο και 52.62 στο αντίστοιχο 100άρι. Παραμένει κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο σε 25άρα πισίνα με χρόνο 51.01.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα