«Δεν πίστεψα ότι έχει κάτι τόσο σοβαρό ο Ανδρέας»

«Δεν πίστεψα ότι έχει κάτι τόσο σοβαρό ο Ανδρέας»

bet365

Ο Μιχάλης Παπασάββας που μετέφερε τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στο νοσοκομείο μιλάει στο gazzetta.gr για τις δραματικές ώρες του 37χρονου πρωταθλητή που είναι σε κώμα.

Ο Μιχάλης Παπασάββας ήταν ο δεύτερος αθλητής της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας και συγκάτοικος του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Το βράδυ της Τετάρτης επέστρεψε στην Ελλάδα και το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του, με τον ίδιο να μην μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί... «Δεν κατάλαβα ότι είναι κάτι το τόσο σοβαρό, τα συμπτώματα ήταν αυτά της ίωσης. Βέβαια ήταν περίεργη ίωση γιατί τη μία είχε πρόβλημα στο αναπνευστικό, την άλλη ένιωθε έντονο πονοκέφαλο...»

Ο Μιχάλης Παπασάββας είναι συγκλονισμένος και με το ζόρι έβγαιναν τα λόγια από το στόμα του. Αλλωστε ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον προπονητή τους, μετέφεραν τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στο νοσοκομείο. «Τον βρήκαμε στο δωμάτιο μισολιπόθυμο και με αυτοκίνητο τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι συνέβη. Εύχομαι να μην είναι κάτι τόσο το σοβαρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη μία στιγμή στην άλλη φαινόταν καλά. Μάλιστα την τελευταία φορά που τον είδα, μου είπε ότι πέρασε η ίωση και νιώθει πολύ καλά».

Σιγά- σιγά ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων και περιγράφει τις δύσκολες στιγμές του 37χρονου πρωταθλητή στην Πολωνία. «Μέναμε στο ίδιο δωμάτιο και παραπονιόταν για αδιαθεσία, από το αεροπλάνο κιόλας. Ο πυρετός ανεβοκατέβαινε και τελικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Ωστόσο δεν περιμέναμε ότι θα έχει κάτι το τόσο σοβαρό, καθώς είχε κάνει εξετάσεις πριν από λίγο καιρό και ήταν καθαρές».

Στο πλευρό του Ανδρέα βρίσκονται η σύζυγος του (είναι πατέρας δύο παιδιών) και η μητέρα του, όπως λέει ο Παπασάββας. «Μαζί με τον προπονητή μου τηλεφωνήσαμε στην Ομοσπονδία και τους είπα μήπως χρειαζόταν να μείνω, αλλά ήδη ταξίδευαν για να βρεθούν δίπλα του, η σύζυγος του και η μητέρα του.»

Κλείνοντας ο Μιχάλης Παπασάββας, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στο ήθος του Κιλιγκαρίδη. «Το ήθος του Ανδρέα το ξέραμε όλοι. Με όποιον και να μιλήσετε, θα σας πει τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του...»

Η διάγνωση για τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη είναι οξεία λευχαιμία και εξακολουθεί να βρίσκεται κώμα, με την ανησυχία συνεχώς να μεγαλώνει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα