Σε κρίσιμη κατάσταση ο Κιλιγκαρίδης

Gazzetta team
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Κιλιγκαρίδης

bet365

Μάχη για τη ζωή του δίνει τις τελευταίες ώρες ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Σε κώμα ο Έλληνας πρωταθλητής του κανόε καγιάκ που βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ώρες αγωνίας για την ελληνική αποστολή και την οικογένεια του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα ταξίδεψε στην Πολωνία για τον αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς τίποτα να προοιώνιζε το τι θα συμβεί.

Ο Έλληνας αθλητής πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν ταξιδέψει χωρίς να εντοπιστεί τίποτα το ανησυχητικό, πλην κάποιων δέκατων που ανέβασε τις προηγούμενες ημέρες. Όπως είπε στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και στους γιατρούς ένιωθε πολύ καλά και δεν υπήρχε λόγος να ακυρώσει τη συμμετοχή του.

Ωστόσο την ημέρα των αγώνων αναγκάστηκε να μείνει εκτός, αφού ανέβασε 38 πυρετό, χωρίς όμως και πάλι να παρουσιαστεί κάποιο σύμπτωμα. Μέχρι την ημέρα της αναχώρησης της ελληνικής ομάδας από την Πολωνία, την περασμένη Δευτέρα (3/6).

Ο Κιλιγκαρίδης κατέβηκε κανονικά για πρωινό στη σάλα του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια είπε στον συναθλητή του ότι θα ανέβει στο δωμάτιό του να ξεκουραστεί. Όμως κάποιες ώρες μετά κι αφού τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας έβλεπαν ότι καθυστερούσε να εμφανιστεί, τον βρήκαν λιπόθυμο και σε κωματώδη κατάσταση.

Ο 37χρονος πρωταθλητής μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος, οι γιατροί φοβήθηκαν αρχικά μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην καρδιά ή στους πνεύμονες, όμως τα πρώτα αποτελέσματα ήταν «καθαρά». Έτσι εστίασαν στο κεφάλι, φοβούμενοι για κάποιο αιμάτωμα.

«Φοβούνται ότι ο Ανδρέας ίσως έχει λευχαιμία. Το λέω με κάθε επιφύλαξη… Περιμένουμε κι εμείς το νέο ανακοινωθέν. Προς το παρόν παραμένει σε κωματώδη κατάσταση. Δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον», δήλωσε στο gazzetta.gr ο κ.Νικολόπουλος.

Ήδη η οικογένεια του άτυχου αθλητή ταξιδεύει για την Πολωνία ώστε να βρεθεί στο πλευρό του, ενώ μέχρι να υπάρξει κάποιο θετικό σημάδι, ο Κιλιγκαρίδης θα παραμείνει εκεί, καθώς στην κατάστασή του είναι αδύνατον να μεταφερθεί.

 

Τελευταία Νέα