Ματς-τελικοί σε Άργος, Μενίδι

Gazzetta team
Ματς-τελικοί σε Άργος, Μενίδι

bet365

Δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ το Σάββατο (18/5) και οι αναμετρήσεις σε Άργος και Μενίδι θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το ζευγάρι του τελικού στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των ανδρών.

Νέο ντέρμπι Δικεφάλων μέσα σε λίγες ημέρες, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, ενώ μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω, στο κλειστό της Αγίας Τριάδας στο Άργος, ο πρωταθλητής Διομήδης φιλοξενεί τον Δούκα, που παραμένει ζωντανός στη διεκδίκηση του εισιτηρίου, μετά τη νίκη επί της Ένωσης.

Τα σενάρια είναι πολλά, μερικά από αυτά είναι:
1) Αν επικρατήσουν οι γηπεδούχοι Διομήδης και ΑΕΚ, τότε προκρίνονται στον τελικό με την τελευταία αγωνιστική να είναι εντελώς διαδικαστική, αφού όλες οι θέσεις θα έχουν ήδη κριθεί με τους «Λύκους» να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.
2) Ο ΠΑΟΚ κατακτά την 2η θέση και πηγαίνει στον τελικό μόνο με ένα σενάριο, να κερδίσει και τα δύο ματς με ΑΕΚ και Δούκα και να επικρατήσει και ο Διομήδης στα δύο παιχνίδια με Δούκα και ΑΕΚ.
3) Ο Διομήδης θέλει έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση του στον τελικό, αλλά όχι και την πρωτιά. Για παράδειγμα με ισοπαλία κόντρα στον Δούκα και νίκη της ΑΕΚ, την τελευταία αγωνιστική θα παίξει την πρωτιά κόντρα στην «Ένωση», αλλά αν η ΑΕΚ χάσει από τον Διομήδη και κερδίσει ο Δούκας τον ΠΑΟΚ, τότε παίρνει η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» την 2η θέση.
4) Αν ο Δούκας επικρατήσει του Διομήδη, τότε καμία ομάδα δεν θα είναι σίγουρα στον τελικό, αφού όλα θα κριθούν την 3η αγωνιστική με την ομάδα του Αμαρουσίου να έχει το πλεονέκτημα, αφού με νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα 2η και το άλλο εισιτήριο θα πάρει η ΑΕΚ ή ο Διομήδης.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 18/5
18:00, ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (Πατιός- Τσιάνας, Μίγκας)
19:00, Διομήδης Άργους- ΑΣΕ Δούκα (Κατσίκης- Μοχαηλίδης, Κυριακούλιας)

Η Βαθμολογία
1. Διομήδης 23
2. ΑΕΚ 20
3. Δούκας 20
4. ΠΑΟΚ 17
* Η ΑΕΚ υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες, ακόμα και με τον Δούκα, αφού στα μεταξύ τους ματς σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ έχει δύο νίκες, έναντι μιας του αντιπάλου της.
*Ο Δούκας υπερτερεί Διομήδη και ΠΑΟΚ στις ισοβαθμίες
*Ο Διομήδης υπερτερεί του ΠΑΟΚ, έχοντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία σε 3 ματς.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα