Τέσσερις Έλληνες στην Ντόχα
Το πρώτο από τα 14 μεγάλα μίτινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου κάνει πρεμιέρα, παραδοσιακά, από το Κατάρ, όπου το παρών θα δώσουν κάποια από τα κορυφαία ονόματα του κλασικού αθλητισμού, με φόντο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας τον Αύγουστο.
Ανάμεσά τους θα βρεθούν και τέσσερις Έλληνες, που θα επιδιώξουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Κώστας Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ, ο Σπύρος Λεμπέσης στο ακόντιο, ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος και ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν θα προσπαθήσουν να συναγωνιστούν τους αστέρες των αγωνισμάτων αυτών.
Ο Φιλιππίδης θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τον ασημένιο ολυμπιονίκη Μπιορν Οττο, αλλά και ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Ραφαέλ Χολζντέπε. Ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε τον χειμώνα τα 5,83 μ., επίδοση που θα κυνηγήσει και στη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Ντεμπούτο στη σεζόν κάνει στην Ντόχα ο Σπύρος Λεμπέσης, ο οποίος αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς πρόβλημα στον ώμο, τώρα όμως δείχνει έτοιμος για νέες προκλήσεις. Ο 7ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου θα έχει αντιπάλους τον Αντρέας Θόρκιλτσεν, τον νικητή του Λονδίνου Κέρσον Βάλκοτ και τον Τέρο Πιτκαμάκι.
Ο Κώστας Μπανιώτης θα κάνει με τη σειρά του τον πρώτο του αγώνα. Με ατομικό ρεκόρ 2.32μ στον κλειστό και καλύτερη επίδοση στον ανοιχτό 2,28 μ. ο έμπειρος άλτης θα αγωνιστεί κόντρα στους Μουτάζ Μπαρσίμ, Αλεξάντερ Σούστοφ και τον Αλεξέι Ντμίτρικ.
Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης θα επιδιώξει από νωρίς τα μεγάλα άλματα, έχοντας απέναντί του τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κρίστιαν Τέιλορ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
