Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές του Spetses mini Marathon

Gazzetta team
Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές του Spetses mini Marathon

bet365

Μιλήσαμε με 5 από τους σπουδαιότερους αθλητές που θα συναντήσεις τον Οκτώβρη στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2011, έτσι και φέτος, η καλοκαιρινή σεζόν στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Με το Spestses mini Marathon. Την αγαπημένη διοργάνωση των Σπετσών, η οποία θα συγκεντρώσει για άλλη μια χρονιά χιλιάδες Έλληνες και ξένους φίλους του αθλητισμού στον Αργοσαρωνικό προκειμένου να αθληθούν και να περάσουν ένα αξέχαστο τριήμερο (4-6/10).

Μεταξύ των ανθρώπων που θα λάβουν μέρος στους κολυμβητικούς και δρομικούς αγώνες θα είναι και σπουδαίοι Έλληνες αθλητές. Μιλήσαμε με 5 από αυτούς για την εμπειρία τους από τις προηγούμενες διοργανώσεις, για tips που αφορούν τους αγώνες και για τους βασικότερους λόγους που το πρώτο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Οκτώβρη πρέπει να σε βρει στις Σπέτσες.

Στέλλα Αλεξανδρίδου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, γυμνάστρια, προπονήτρια κολύμβησης

Αγώνισμα: 3 χλμ. κολύμβηση και 10 χλμ. τρέξιμο

Ομάδα: Arla Protein

«Αυτή θα είναι η 3η συμμετοχή μου στο Spestses mini Marathon.

Ένας πολύ καλός λόγος για να συμμετάσχεις στη διοργάνωση είναι η συνύπαρξη ερασιτεχνών με επαγγελματίες αθλητές. Δίνει κίνητρο στον κόσμο να μπει στην φιλοσοφία του αθλητισμού.

Προτείνω σε όποιον έρθει να το ευχαριστηθεί όσο περισσότερο μπορεί, να γνωρίσει ανθρώπους πιο έμπειρους και να μάθει πράγματα από αυτούς.

Θαυμάζω τις διοργανώσεις των Σπετσών γιατί έχουν εμφυσήσει τη φιλοσοφία του αθλητισμού σε όλο το νησί και έχουν περάσει το μήνυμα σε όλους τους συμμετέχοντες πως το πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».

Γιάννης Δρυμωνάκος, πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση

Αγώνισμα: 1,5 χλμ. κολύμβηση

Ομάδα: Ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι brand ambassador του θεσμού

«Από το 2013 έχω συμμετάσχει σε όλα τα Spetses mini Marathon. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.

Σε όσους πρόκειται να κολυμπήσουν, ανεξάρτητα από την απόσταση, προτείνω να κοιτούν συνεχώς τις σημαδούρες ώστε να κολυμπούν στην ευθεία και να μην κάνουν χωρίς λόγο περισσότερα μέτρα.

Στη ζωή δεν μπορούμε να έχουμε μόνο επαγγελματικούς στόχους. Χρειάζεται να έχουμε και προσωπικούς. Τα αθλήματα του Spetses mini Marathon μπορούν να αποτελέσουν έναν καλό προσωπικό στόχο για τον οποιονδήποτε.

Από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει την εγγραφή του στην διοργάνωση μέχρι την ημέρα του αγώνα θα δει τον εαυτό του να αλλάζει. Μπαίνει σε αθλητικό mood, αρχίζει να προπονείται πιο έντονα και βλέπει σιγά σιγά το σώμα και την ψυχολογία του να βελτιώνονται. Το Spetses mini Marathon αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για προσωπική αλλαγή».

Στέφανος Δημητριάδης, πρωταθλητής στην κολύμβηση

Αγώνισμα: Ο Στεφανος Δημητριαδης θα κολυμπήσει εκτός συναγωνισμού

Ομάδα: BWIN

«Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή μου στο Spetses mini Marathon.

Πρόκειται για μια διοργάνωση με πληθώρα αγωνισμάτων (δρομικών και κολυμβητικών), ενώ περιλαμβάνει και πολλές εκδηλώσεις που αφορούν τα παιδιά, τη φιλανθρωπία και την ευαισθητοποίηση σχετικά με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Γίνεται πάντα σε εορταστικό κλίμα και συμμετέχουν και επαγγελματίες αθλητές.

Όποιος συμμετέχει για πρώτη φορά θα μάθει πολλά για τον αθλητισμό και την σωστή προπόνηση, αφού στις Σπέτσες θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με τη διατροφή και την αποκατάσταση, οι οποίοι θα τον καθοδηγήσουν στους αγώνες».

Μάκης Καλαράς, παραολυμπιονίκης

Αγώνισμα: 25 χλμ.

Ομάδα: Herbalife Nutrition

«Έχω συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις εκτός από την πρώτη.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που σκέφτομαι το Spetses mini Marathon είναι η διασκέδαση. Για τρεις μέρες βρίσκεσαι συνεχώς ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν την ίδια σκέψη: να δουν το νησί και να αθληθούν. Οι διοργανώσεις των Σπετσών αποτελούν την αφετηρία και το κλείσιμο του καλοκαιριού.

Όλο το νησί δουλεύει για τη διοργάνωση. Κάθε φορά που συμμετέχω με αναγνωρίζουν και με χαιρετούν όλοι, λες και βρίσκομαι στο χωριό μου.

Συμμετέχω στη διοργάνωση για να προωθώ τα άτομα με αναπηρία. Στις Σπέτσες δεν ξεχωρίζει κανείς. Όλοι είναι ίσοι χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις».

Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια δρομέας

Αγώνισμα: 5χλμ. Garmin Run Series

Ομάδα: Team Garmin Greece

«Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στη διοργάνωση.

Το Spetses mini Marathon είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση με τεράστια συμμετοχή από τον κόσμο. Παίρνουν μέρος ολόκληρες οι Σπέτσες. Οι ντόπιοι βοηθούν στην ψυχολογία του αθλητή, αφού σε εμψυχώνουν σε κάθε σοκάκι και σημείο του νησιού. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή.

Όσοι τρέξουν τα 5 χιλιόμετρα θα πρέπει να έχουν προπονηθεί σωστά και να έχουν προσέξει τη διατροφή τους. Να καταναλώσουν τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες.

Περιμένω πώς και πώς να δω το νησί και να συμμετέχω στη διοργάνωση που δίνει ζωντάνια και ενέργεια και παρακινεί τους πάντες να αγωνιστούν».

Κι αν δεν σου φτάνουν όλοι οι παραπάνω λόγοι, υπάρχει κι ένας ακόμα για να κάνεις την εγγραφή σου. Οι τιμές της χαμηλής περιόδου λήγουν στις 31 Αυγούστου και πρέπει να βιαστείς προκειμένου να εξασφαλίσεις το καλύτερο πακέτο, καθώς αναμένεται να είναι πολλοί αγώνες sold out!

Μην χάνεις λοιπόν χρόνο και κάνε την εγγραφή σου εδώ. Το Spetses mini Marathon σε περιμένει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα