Σπουδαία δράση από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

Gazzetta team
Σπουδαία δράση από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

bet365

Δράση του κολυμβητικού τμήματος του ΠΑΟ στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “Be Active”.

Μια σπουδαία δράση από τον ΠΑΟ και το κολυμβητικό του τμήμα έλαβε δράση τις προηγούμενες ημέρες στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΠΑΟ:

«Την Παρασκευή 1/2/2019 ολοκληρώθηκε η δράση OPEN WEEK του κολυμβητικού τμήματος του Παναθηναϊκού Α.Ο. που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και εντάχθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “Be Active”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν δεκάδες παιδιά από Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου που είχαν την ευκαιρία να λάβουν βασικές κολυμβητικές γνώσεις αλλά και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην υδατοσφαίριση και τις καταδύσεις του Παναθηναϊκού.

Την Παρασκευή επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητικού τμήματος του Π.Α.Ο. στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ από τον Αντιπρόεδρο του Π.Α.Ο. κ. Στέφανο Αυγουλέα, τον Γενικό Διευθυντή του Π.Α.Ο. κ Σταύρο Ντίνο και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ Γεώργιο Πατούλη, με σκοπό να επιθεωρήσουν το πρόγραμμα και να ενημερωθούν επ’ αυτού από τον υπεύθυνο του τμήματος κ. Γεώργιο Κόλλια και την συντονίστρια του γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι τονίσανε την αξία τέτοιων δράσεων εκμάθησης κολύμβησης σε παιδιά, σε μια χώρα που κυριαρχεί το υδάτινο στοιχείο όπως η Ελλάδα, καθώς και την αξία της συνεργασίας ανάμεσα σε δημόσιους φορείς και αθλητικά σωματεία που παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα για το κοινό καλό.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον «πράσινο» Σύλλογο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, τόνισε πώς θα επαναληφθούν μελλοντικά αντίστοιχες ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αξίες που προβάλλονται, συμβάλλουν στην ανάπτυξη γνώσεων, κινήτρων, δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του ομαδικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι.

Επιπλέον, έγινε λόγος για την αναγκαιότητα της ενασχόλησης των παιδιών από μικρή ηλικία με την κολύμβηση και γενικότερα με τα αθλήματα του υγρού στίβου, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε πνιγμούς σε όλη την Ευρώπη, μία θέση που πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία και να δράσει άμεσα».

 

Τελευταία Νέα