Τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το «Navarino Challenge 2018» (pics & vids)

Gazzetta team
Τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το «Navarino Challenge 2018» (pics & vids)

bet365

Το απόλυτο αθλητικό τριήμερο πλησιάζει και το Gazzetta έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι πριν ξεκινήσεις για την Costa Navarino.

Και τι έγινε που το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του; Στην Ελλάδα, ο ήλιος και η θάλασσα είναι παρόντα 365 μέρες το χρόνο και οφείλουμε να τα «εκμεταλλευόμαστε» με κάθε τρόπο και κάθε εποχή!

Με οδηγό αυτή τη φιλοσοφία, η κορυφαία αθλητική διοργάνωση της χώρας και μία από τις πιο πρωτοπόρες διεθνώς, το «Navarino Challenge» ανοίγει και φέτος τη μεγάλη του αγκαλιά για να χωρέσει μέσα του εκατοντάδες ανθρώπους και δεκάδες αθλήματα που θα μας συναρπάσουν σε ένα συγκλονιστικό τριήμερο, στα μέσα Οκτωβρίου.

τρέξιμο, κολύμβηση, indoor και outdoor δραστηριότητες περιμένουν να τα εξερευνήσεις στο δυτικό άκρο της Πελοποννήσου και για αυτό φροντίσαμε να σε καθοδηγήσουμε με 10 απλά βήματα για να μάθεις όλα όσα πρέπει για το απόλυτο αθλητικό τριήμερο και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία!

1. Η ημερομηνία και ο τόπος διοργάνωσης

Με κεντρικό σύνθημα το «Ο Αθλητισμός Ενώνει», το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά, στις 12 με 14 Οκτωβρίου 2018, στην πανέμορφη Μεσσηνία και την φιλόξενη Costa Navarino.

Από την πρώτη στιγμή που φτάνεις σε αυτή την πανέμορφη γωνιά της Μεσσηνίας, ξέρεις ότι θα περάσεις μαγευτικά και θα εναρμονιστείς πλήρως με το μοναδικό τοπίο. Ο όρμος του Ναυαρίνου που κουβαλά τόνους Ιστορίας, η βραχονησίδα της Σφακτηρίας που δεσπόζει ως κυματοθραύστης μπροστά από το λιμάνι της Πύλου, η φημισμένη παραλία Βοϊδοκοιλιά που αποτελεί προστατευόμενη ζώνη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000, ο γραφικός οικισμός της Γιάλοβας που γίνεται ένα με το μπλε της θάλασσας, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του τόπου, σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα ευλογημένο μέρος. Και έτσι είναι.

Photo credits: Elias Lefas

2. Περισσότερες από 20 αθλητικές δραστηριότητες για να μην βαρεθείς ποτέ

Οι συμμετέχοντες στο «Navarino Challenge» οι οποίοι θα κλείσουν το πακέτο διαμονής τους στο The Westin Resort Costa Navarino και θα επιλέξουν να λάβουν μέρος στα βασικά αγωνίσματα (τρέξιμο, κολύμβηση, SUP by BIC Sport), θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν δωρεάν το πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων της διοργάνωσης που περιλαμβάνει: tae kwon do (με τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη), αναρρίχηση και ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά (με την υποστήριξη του Navarino Outdoors), pilates (με τη Μάντη Περσάκη), μπάσκετ, γκολφ (με την υποστήριξη του Navarino Golf Academy), kick boxing (με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Νικολαΐδη), baby swimming και aqua aerobic (με την υποστήριξη του Swim Academy), kids’ athletics (με τον Περικλή Ιακωβάκη), Samsung King & Queen Beach Volley Tournament by Triantafyllidis Beach Arena (με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη), tennis cross training (με την υποστήριξη του Navarino Racquet Academy), crossfit (με τον Δημήτρη Μώρο), beach yoga, beachathlon (survivor games for kids με τον Περικλή Ιακωβάκη), αγώνα επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist (από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «Νέστωρ») και πυγμαχία (με την υποστήριξη του Vizantinos target sport club).

Περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα διαμονής, μπορείτε να βρείτε εδώ.

3. Η Μεσσηνία γεμίζει με Ολυμπιονίκες

Το «Navarino Challenge», με τους περισσότερους Ολυμπιονίκες πρεσβευτές σε αθλητική διοργάνωση, έρχεται φέτος με πάνω από 10 Ολυμπιακά αθλήματα! Το τρέξιμο, η κολύμβηση, το μπάσκετ, η πυγμαχία, το ποδήλατο, το γκολφ, η ιστιοπλοΐα, το τένις, το Samsung King & Queen Beach Volley Tournament by Triantafyllidis Beach Arena, αλλά και η επιτυχημένη συνταγή του Tae Kwon Do (με την παρουσία του δις αργυρού Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη), είναι μερικά από τα αγωνίσματα που πρωταγωνιστούν. Το ολυμπιακό ιδεώδες του «Εὖ ἀγωνίζεσθαι» δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση που κάνει τον αθλητισμό, τρόπο ζωής.

Photo credits: Babis Giritziotis

4. Αν έχετε παιδιά, θα ξετρελαθούν με το Beachathlon

Το «Navarino Challenge» εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά του, για πρώτη φορά, το Beachathlon: αγώνες στίβου για παιδιά στην παραλία The Dunes Beach, υπό την εποπτεία του Περικλή Ιακωβάκη!

Ο Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια, Περικλής Ιακωβάκης ανέφερε σχετικά με αυτή τη διοργάνωση: «Ο κλασικός αθλητισμός έχει τρεις γενικές κατηγορίες αγωνισμάτων: Τους δρόμους, τα άλματα και τις ρίψεις. Εμείς στο Navarino Challenge φέτος θα κάνουμε μια γνωριμία με κάποια απ’ αυτά τα αγωνίσματα με λίγο διαφορετικό τρόπο. Δεν θα το κάνουμε στο στάδιο, ούτε σε κάποιον άλλο αθλητικό χώρο, αλλά στην πανέμορφη παραλία της Costa Navarino! Βλέποντας τις μοναδικές δυνατότητες και πλεονεκτήματα του χώρου σκεφτήκαμε την δημιουργία ενός event στίβου στην παραλία και κάπως έτσι πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε το Beachathlon. Εκεί, λοιπόν, στην άμμο θα έχουν την ευκαιρία τα μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε διάφορα αγωνίσματα του στίβου, προσαρμοσμένα φυσικά σ’ αυτό το περιβάλλον. Σκοπός μας είναι να κάνουμε πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη αυτή την γνωριμία με τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού και να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους ν’ ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους στο Beachathlon του Navarino Challenge! Σας περιμένουμε όλους εκεί».

Ο Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ευρώπης Περικλής Ιακωβάκης θα είναι και φέτος στο «Navarino Challenge» (photo by Babis Gkiritziotis)

5. Ετοιμαστείτε να «λιώσετε» με CrossFit

Το «Navarino Challenge» σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να καινοτομεί με στόχο να γίνεται πάντα πιο ελκυστικό, προσθέτει φέτος περισσότερα Wellness Activities για όσους συμμετάσχουν.

Στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, πέραν του pilates (με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Μάντη Περσάκη), εντάσσεται φέτος και το CrossFit by Dimitris Moros, που αποτελεί πρόγραμμα συνολικής ενδυνάμωσης και ευεξίας με βάρη. Ο Δημήτρης Μώρος είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Fitness Art. Από 1997 έως το 2001 υπήρξε πανελληνιονίκης και βασικό στέλεχος της Εθνικής τζούντο. Από το 2007 ασχολείται αποκλειστικά με το personal training.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην δραστηριότητα του crossfit στείλτε το email σας στην ακόλουθη διεύθυνση: [email protected]

6. Αν υπάρχει ένα ομαδικό άθλημα που ταιριάζει με τη θάλασσα, αυτό είναι το beach volley

Δώδεκα ολυμπιακά αθλήματα περιλαμβάνονται φέτος στην κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού. Το τρέξιμο, η κολύμβηση, το tae kwon do, ενώ φέτος θα ζήσουμε την εμπειρία ενός ακόμα σημαντικού Ολυμπιακού αθλήματος, όπως είναι το beach volley με την παρουσία ενός από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα πρόσωπα του ελληνικού, αλλά και διεθνούς βόλεϊ, όπως είναι ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης. Πρόκειται για την προσθήκη ενός τουρνουά, το οποίο ονομάζεται «King & Queen Beach Volley Tournament by Triantafyllidis Beach Arena» και τα μαθήματα beach volley by Triantafyllidis Beach Arena.

Ο πρώην διεθνής Ελληνας πετοσφαιριστής είναι ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδος (κορυφαία στιγμή η 1η θέση στο Ευρωπαϊκό του 1987), ενώ κατέχει τους περισσότερους τίτλους αθλητή σε volley και beach volley στην Ελλάδα. Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, τόνισε: «Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι το beach volley συμπεριλαμβάνεται φέτος στο πρόγραμμα μιας ήδη πολύ πετυχημένης διοργάνωσης, όπως είναι το Navarino Challenge. Από την πλευρά μου θεωρώ ότι θα έχουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση τόσο στο τουρνουά beach volley “King & Queen Beach Volley”, καθώς και στα προπονητικά μαθήματα του beach volley. Εύχομαι να καθιερωθεί και να γίνει κομμάτι της πετυχημένης διοργάνωσης».

Στo φετινό #NavarinoChallenge θα ζήσουμε την εμπειρία ενός ακόμη Ολυμπιακού αθλήματος, του #BeachVolley, με την παρουσία ενός από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα πρόσωπα του ελληνικού, αλλά και διεθνούς βόλεϊ, του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, ο οποίος τόνισε: «Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι το beach volley συμπεριλαμβάνεται φέτος στο πρόγραμμα μιας ήδη πολύ πετυχημένης διοργάνωσης, όπως είναι το Navarino Challenge. Από την πλευρά μου θεωρώ ότι θα έχουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση τόσο στο τουρνουά beach volley “King & Queen Beach Volley”, καθώς και στα προπονητικά μαθήματα του beach volley. Εύχομαι να καθιερωθεί και να γίνει κομμάτι της πετυχημένης διοργάνωσης». This year in Navarino Challenge we will live the experience of another major Olympic sport such as beach volley, with the presence of one of the biggest and most historic athletes of Greek as well as international volleyball, Michalis Triantafyllidis. As he said: “I find it very important that beach volley is included this year in the program of an already very successful event, such as the Navarino Challenge. For my part, I think we will have the best possible organization at both the beach volleyball tournament “King & Queen Beach Volley” and the beach volleyball training courses. I hope it will become a part of the successful organization”. http://www.peoplegreece.com/article/navarino-challenge-zise-tin-apoliti-empiria-tis-korifeas-diorganosis-athlitikou-tourismou/ @costanavarino #costanavarino #volleyball #sportstourism @mtriant @triantafyllidisbeacharena

A post shared by Navarino Challenge (@navarinochallenge) on

7. Το «Navarino Challenge» βραβεύεται και δίνει ώθηση στον ελληνικό τουρισμό

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού τιμήθηκε αυτή τη φορά με το χρυσό βραβείο στα «Event Awards 2018» ως καλύτερη τουριστική διοργάνωση στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τις έρευνες, υπολογίζεται ότι μεταξύ του 2017-2021, το αθλητικό τουριστικό προϊόν θα έχει μια ανοδική πορεία ανάπτυξης, της τάξης του 41-45% ετησίως. Είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία τουρισμού αυτήν την χρονική στιγμή. Προσθέστε σε αυτό και τους πάνω από 76 εκατομμύρια ανθρώπους που ταξίδεψαν με σκοπό να συμμετέχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις ή να δουν από κοντά διάφορα σπορ και καταλαβαίνετε την ώθηση που δίνει ο Αθλητισμός στον Τουρισμό.

Μία διοργάνωση σαν το «Navarino Challenge», με βαθιά πίστη στην αλληλεγγύη, το σεβασμό και τον υγιή συναγωνισμό, δεν γινόταν να μην προσφέρει το δικό της μερίδιο στην ταχύτατη ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας, του τουρισμού.

8. Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος και εσείς

Οι εγγραφές για την πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τα 3 βασικά αγωνίσματα που μπορούν, οι ενδιαφερόμενοι, να δηλώσουν συμμετοχή είναι το τρέξιμο, η κολύμβηση και o αγώνας σκυταλοδρομίας Stand Up Paddling by BIC® Sport. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα, η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Παράλληλα, η προπώληση πραγματοποιείται μέσω www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, καθώς και στα σημεία προπώλησης του δικτύου Viva. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται 31 Αυγούστου 2018. Τρέξτε να προλάβετε λοιπόν!

Μοναδικές διαδρομές τρεξίματος στο «Navarino Challenge 2018» (photo by Mike Tsolis)

9. Δημόσιοι φορείς και κορυφαίες ιδιωτικές πρωτοβουλίες στηρίζουν το «Navarino Challenge»

Για ακόμα μία χρονιά, πληθώρα δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιρειών, στέκονται στο πλευρό του «Navarino Challenge» για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην απρόσκοπτη λειτουργία του και την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση. Οι 28 φετινοί χορηγοί και υποστηρικτές της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης της χώρας έχουν θέσει ξανά τα πιο υψηλά standards για όλους όσοι συμμετάσχουν στη διοργάνωση και αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει θέληση, η συνεργασία μπορεί να αποφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα για όλους!

Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας: Samsung

Επίσημοι Χορηγοί: Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Ford Motor Ελλάς

Επίσημοι Υποστηρικτές: Ποσειδωνία, BIC®, BIC® Sport, Avance Rent A Car, Δήμος Πύλου-Νέστορος

Συνεργάτες: Navarino Outdoors, Swim Academy, Surf Salad, Triantafyllidis Beach Arena, FitnessArt, Vizantinos target sport club, Red Swim Academy, Fysiotek Sports Lab

Strategic Partner: National Geographic

Αρωγοί: Lifeguard Patrol, Navarino Racquet Academy, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πύλου «Νέστωρ», Explore Messinia, Navarino Golf Academy, Target Security, The Diner, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Athens Easy Transfers, Anazoe Spa, Kayak, Collective Resort

Παιδικός αγώνας τρεξίματος στο Navarino Challenge 2018 (photo by Mike Tsolis)

10. Όλες οι πληροφορίες της διοργάνωσης, δίπλα σου με ένα κλικ

Θέλεις να μάθεις τα πάντα για το «Navarino Challenge» γρήγορα και εύκολα; Θες να δεις τι έγινε πέρυσι; Αναρωτιέσαι πώς θα χωρέσουν τόσα πολλά πράγματα σε τόσες λίγες μέρες; Θες να κλείσεις διαμονή και να δηλώσεις συμμετοχή; Θες να δεις μαγευτικές εικόνες από τη Μεσσηνία και άλλους συμμετέχοντες να αθλούνται; Η λύση είναι μία: Κάνεις follow όλους τους λογαριασμούς του «Navarino Challenge» και όλα τα νέα θα βρίσκονται στην οθόνη του υπολογιστή σου, του smartphone σου, του tablet σου ή όποιας άλλης συσκευής χρησιμοποιείς! Πρωτοπόρα διοργάνωση ακόμα και στα social media!

Website: www.navarinochallenge.com

Facebook Page: www.facebook.com/Navarinochallenge

Twitter Account: https://twitter.com/NavarinoC

YouTube Channel: http://www.youtube.com/user/NavarinoChallenge

Instagram Page: http://instagram.com/navarinochallenge

Hashtags: #navarinochallenge #costanavarino #eatwell #runwell #livewell #sportsunitepeople

 

Τελευταία Νέα