ΔΟΕ και Ρώσοι θα τα βρούνε στον... λογαριασμό!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
ΔΟΕ και Ρώσοι θα τα βρούνε στον... λογαριασμό!

bet365

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC) συμφώνησε να καταβάλει 15 εκατομμύρια στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να συμβάλει στην αναβάθμιση του παγκόσμιου συστήματος αντιντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ROC, Αλεξάντερ Ζούκοφ.

Με την κίνηση αυτοί οι Ρώσοι δείχνουν καλή διαγωγή, για τα όσα είχαν προηγηθεί στους Αγώνες του Σότσι, αλλά και για το γεγονός ότι επιτρέπεται στους αθλητές της χώρας να λάβουν μέρος στους Αγώνες της Πιονγκτσανγκ.

«Θα πληρώσουμε. Υπάρχει μία συμβατική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με την ΔΟΕ, και θα οριστεί η προθεσμία της αποπληρωμής», δήλωσε ο Ζούκοφ.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2017 η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, αποφάσισε να αποκλείσει τον αθάνατο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επιτρέποντας ωστόσο στους αθλητές της χώρας να λάβουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσανγκ, όχι όμως με τη σημαία της Ρωσίας.

Αυτή η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της παραποίησης δειγμάτων που είχαν ληφθεί από Ρώσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014, τα οποία επηρέασαν τα αποτελέσματα της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα